Primăria Timişoara

Primăria Timișoara lasă distribuția energiei termice la Colterm cel puțin încă un an. Producția, pe trei ani

Primăria Timișoara ne oferă o nouă surpriză în veșnicul dosar Colterm. Pe ultima sută de metri a ședinței de plen extraordinar de astăzi, pe ordinea de zi suplimentară apare la punctul 2 un proiect nou, prin care municipalitatea anunță prelungirea contractului de producție a energiei termice cu trei ani, dar și cel al distribuției, pe un an.

Aceasta după ce primarul anunța foarte sigur că serviciul de distribuție și transport al energiei termice pleacă de la Colterm spre o altă entitate, se vorbea despre o societate a primăriei. Unul dintre principalele motive se referea la faptul că cei de la Colterm solicită plata unor sume tot mai mari pentru pierderile induse, aceasta chiar dacă rețeaua fusese reabilitată.

Se prelungeşte durata Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat în Municipiul Timișoara nr. CDE2021-1475/15.10.2021 pe o perioadă de 3 ani, respectiv până la data de 30.06.2026, pentru prestarea serviciului de producere a energiei termice în sistem centralizat și până în data de 01.06.2024 pentru prestarea serviciului de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în sistem centralizat”, se spune în articolul unic din actul adițional ce va fi supus votului consilierilor locali.

De asemenea, Fritz mai spunea că producția energiei termice nu va rămâne exclusiv la Colterm, fiind posibilă și apelarea la alți producători, unii eco, ai municipalității, dar și privați.

Pentru a nu părea ciudat ce au anunțat deja, cei de la primărie spun că, această prelungire este doar un pas spre transformarea sistemului de termoficare.

Proiectul a fost aprobat de consilierii locali cu 15 voturi pentru. Totuși, există și posibilitatea ca inițiativa să nu treacă.

“Aveţi un contract de delegare semnat de domnul primar, reprezentând municipiul Timişoara, si compania locală de termoficare, Colterm, prin domnul Mîţu, contract care s-a făcut în data de 15 octombrie 2021, cu posibilitatea de prelungire 3 cu 3 ani. În 26.10.2021, Colterm a intrat în procedura de insolvenţă, la cererea debitoarei. Desigur că optiunea este la dumneavoastră, dar orice alt contract sau orice altă variant decât aceast, 3+3 ani, pe acre pot s-o argumentez, dar nu cred că are sens, având în vedere că societatea este în perioada de observaţie şi vrea să-şi facă un plan de reorganizare, prin administratorul special şi nu este, aşa cum zice domnul primar că nu lucrează nimeni cu Colterm, noi vom merge la comitetul creditor şi vom lua votul. Dacă votul este negativ, nu se semnează contractul, 3+1 an. Dacă votul este pozitiv şi se va face o contestaţie şi nu vom semna contractul de delegare. Nesemnând contractul de delegare pe 3+1 ani, aşa cum spuneţi, în data de 2 iulie nu vom mai da agent termic”, a spus,, în cursul ședinței, Bogdan Alic, reprezentantul administratorului judiciar.

Cei trei creditori despre care se vorbește sunt Administraţia Fondului de Mediu, Administraţia Finanţelor Publice şi compania E.ON.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

13 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

13 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

14 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

15 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

15 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

18 ore ago