Primăria Timişoara

Se schimbă regulamentul din piețe și se majorează tarifele cu 13,8 procente. Produsele românești vor fi marcate special

Primăria Timișoara lansează la vot proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de serviciu și organizare și funcționare a piețelor proprietatea Municipiului Timișoara. Acest proiect conține și indexarea cu rata inflației aferentă anului 2022 a prețurilor și/sau al tarifelor pentru plata serviciilor oferite utilizatorilor care se va percepe în piețele din Municipiul Timișoara. Documentul a fost publicat pe site-ul Primăriei Timișoara, în forma sa actualizată în urma consultării publice.

Proiectul de hotărâre menționat vine cu câteva schimbări la Regulamentul de organizare și funcționare al piețelor, atât în vederea creșterii calității activității și produselor, cât și pentru actualizarea aspectelor financiare care țin de funcționarea acestui sector, spun reprezentanții municipalității
Astfel, conform noului regulament, produsele puse în vânzare trebuie etichetate obligatoriu cu marca “Produs Românesc” sau ”Produs Import”, în funcție de proveniență.
Cumpărătorii au posibilitatea să susțină producția autohtonă sau să cumpere fiind mai bine informați cu privire la originea produselor achiziționate. De asemenea, se pune un accent sporit pe respectarea de către comercianți a normelor de igienă în activitatea de depozitare și vânzare a produselor”, spun reprezentanții primăriei.
Noul regulament introduce un tarif nou de 57 lei/mp/zi reprezentând Taxa de curățenie. Tariful va fi aplicat acelor utilizatori ce nu își fac curățenie în mod corespunzător la locul de vânzare aferent, la încheierea programului. De asemenea, se acordă o atenție deosebită colectării separate a deșeurilor rezultate din activitatea zilnică în cadrul piețelor.
Având în vedere evoluția ratei inflației, se va aplica o indexare de 13,8 % a tarifelor pentru plata serviciilor oferite utilizatorilor. În același timp, se va diminua la jumătate tariful aplicat în piața de gros pentru Remorci proprii pentru depozitare, cuantumul propus pentru acest tarif fiind de 2319 + TVA / lună.
Prevederile Noului Regulament vizează exploatarea și întreținerea eficientă a piețelor, asigurarea unui nivel optim calitate – preț atât pentru produse cât și pentru servicii și păstrarea echilibrului între nevoile comercianților și cerințele cumpărătorilor, astfel încât activitatea comercială să se deruleze în condiții cât mai civilizate și corecte.
Proiectul de hotărâre poate fi accesat la următorul link :
https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=A04E36EB0E9FEC27C22589CD00355E2A

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

12 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

16 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

16 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

17 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

17 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

17 ore ago