Sport

Sportul timişorean şi infrastructura sportivă a Timişoarei, în dezbatere la Primăria Timişoara cu mai mulţi campioni olimpici ai României

Primăria Timişoara a fost vizitată, astăzi de mai mulţi campioni olimpici, principalele teme ale discuţiilor fiind sportul timişorean şi infrastructura sportivă a oraşului. Printre altele s-a vorbit despre adoptarea unui Pact Local pentru Sport, sub egida unei coaliții administrative.

Marii campioni pentru care s-a cântat Imnul României la Jocurile Olimpice Mihai Covaliu, Elisabeta Lipa, Ana Maria Brânză, Iosif Rotariu și Simona Amânar Tabără au fost astăzi prezenţi la Primăria Timişoara. La discuţii au participat primarul Dominic Fritz, viceprimarul Cosmin Tabără, conducători de cluburi etc.

“Am discutat despre susținerea sportului, a infrastructurii sportive, a prioritizării sportului în orașul nostru. În cadrul acestei întâlniri care a avut ca temă centrală deficiențele infrastructurii sportive în orașul de pe Bega și la care au participat și conducători ai cluburilor sportive din Timișoara, am susținut ideea dezvoltării sporturilor prioritare – olimpice, de masă”, a transmis, la finalul discuţiilor, viceprimarul Cosmin Tabără, cel care se ocupă de infrastructura sportivă în cadrul primariei.

Un alt punct atacat la întâlnire a fost adoptarea unui pact pentru sport, care să fie suţinut de toată lumea.

“De asemenea, am vorbit despre adoptarea unui Pact Local pentru Sport, sub egida unei coaliții administrative și instituționale ample. Acest Pact poate recunoaște rolul major al sportului la nivel național, principii, priorități și obiective strategice ce se urmăresc dincolo de schimbările electorale și politice. Mi-am propus să stabilim și alte întâlniri cu profesioniști ai sportului inclusiv la nivel județean, în orașe, dar și în zona metropolitană. Cred cu tărie în „aducerea la viață” a sportului timișorean, de ce nu timișean. Resurse există, dar trebuie să ne îndreptam mai mult către sportul de masă, pentru a crea posibilitatea copiilor să facă mișcare”, a continuat Tabără.

Nu a fost neglijat în discuţii nici sportul şcolar

“Totodată, sportul școlar este deosebit de important, iar atenția trebuie să se îndrepte către dezvoltarea bazei materiale în școli, a construcției de săli pentru sport în școli și terenuri de sport. Încă sunt școli unde elevii fac sport pe scările interioare sau holuri. Realitatea este dură, dar prin muncă putem să redăm timișorenilor posibilitatea de a face mișcare”, a încheiat Tabără

De menţionat că, sâmbătă, de la ora 9:30, are loc în Piața Libertății, Crosul Olimpic, la care vor fi prezenţi şi campioni amintiţi mai sus Înscrierea se poate face dimineață sau online pe linkul: https://forms.gle/WLrXRu8z9b2gdNR19. Vârsta minimă pentru înscriere: 6 ani.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

O oră ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

2 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

4 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

5 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

10 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

10 ore ago