Administratie

Timișul pregătește achiziționarea de microbuze electrice școlare, pentru primării și pentru CJT, în valoare de șase milioane de euro

Între 25 și 28 de microbuze școlare full-electric vor putea fi achiziționate cu fonduri nerambursabile de către UAT-urile din Timiș, județul având alocate șase milioane de euro. Un număr de 63 de unități administrativ teritoriale timișene au delegat către CJ Timiș dreptul de reprezentare pentru depunerea cererii de finanțare din fonduri PNRR Componenta C15 – Educație.

Consilierii județeni au aprobat luni solicitarea de fonduri europene nerambursabile pentru cumpărarea de microbuze electrice școlare. Acestea pot fi solicitate de unitățile administrative teritoriale din județ, dar și de CJT pentru unitățile din subordine. Din păcate, nu toate cererile vor putea fi satisfăcute, așa că va fi un concurs cu punctaje pentru diferite categorii.

În prezent, cele mai multe școli din județ dețin microbuze cu combustibil clasic, cu o vechime de peste 7 ani și care acoperă doar parţial nevoia de mobilitate a elevilor.

Repartizarea microbuzelor verzi se va face pe baza unor criterii de departajare stabilite prin Ghidul apelului, în limita sumei alocate pe județ. Beneficiarii finali vor trebui să respecte condițiile privind asigurarea exploatării mijloacelor de transport primite.

„Ne bucurăm că atât de multe primării au răspuns solicitării noastre și au delegate sarcina de a aplica în numele lor. Principala noastră intenție este facilitarea accesului elevilor către unitățile de învățământ. Suntem conștienți de cerințele europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și facem eforturi să le respectăm, în special prin crearea unei rețele de transport verde în județ”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago