Eveniment

Condițiile meteo au afectat circulația feroviară spre și dinspre vestul României

Circulația trenurilor a fost afectată pe mai multe rute, inclusiv cele spre și dinspre Timișoara, din cauza condițiilor meteorologice. CFR Călători a informat că în cursul nopţii 21/22 iulie 2023, din cauza condiţiilor meteorologice nefavoabile în zonele din vest și sudul țării, precum și în zona Petroșani, s-au produs deranjamente la infrastructura feroviară (lipsă de tensiune în linia de contact / căderi copaci) ce au condus la întreruperea temporară a circulației pe mai multe secţii feroviare.

Astfel, au survenit întârzieri cuprinse între 30 și peste 440 minute în circulaţia trenurilor CFR Călători, astfel: IR 78 București Nord – Budapesta, 218 minute; IR 79 Budapesta – București Nord, 439 minute; IR 1922 Arad – Mangalia, 400 minute; IR 1920 Mangalia – Arad, 230 minute.

”Circulația în zonele afectate se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. Detalii despre situaţia circulaţiei pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată. CFR Călători a pus la dispoziția managerului de infrastructură -CFR SA, tracţiune diesel, imediat după producerea deranjamentelor. În urma acestor deranjamente, circulația trenurilor va fi afectată la nivelul întregii rețele, fiind necesare decalări ale orelor normale de circulație pentru asigurarea legăturilor la destinația finală pentru toți pasagerii trenurilor întârziate.”, informează compania feroviară.

Circulația în zonele afectate se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. Detalii despre situaţia circulaţiei pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată.

CFR Călători a pus la dispoziția managerului de infrastructură -CFR SA, tracţiune diesel, imediat după producerea deranjamentelor.

În urma acestor deranjamente, circulația trenurilor va fi afectată la nivelul întregii rețele, fiind necesare decalări ale orelor normale de circulație pentru asigurarea legăturilor la destinația finală pentru toți pasagerii trenurilor întârziate.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

21 de minute ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

O oră ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

2 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

4 ore ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

4 ore ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

5 ore ago