Politica

Scandal în lumea politică timișoreană. Primarul Fritz numit ”lepră de pui nazist”, prefectul Ritivoiu și Ion Ardeal Ieremia, acuze și demisii

Un nou scandal a pornit în lumea politico-administrativă timișoreană, după ce omul de afaceri Dan Dinu l-a numit pe primarul Dominic Fritz ”lepră de pui nazist”, față de scandalul în sine a apărut altul, între social democrații Mihai Ritivoiu și Ion Ardeal Ieremia, tangențial cu primul.

Aflați în conflict de o bună perioadă, Dan Dinu și Dominic Fritz au ajuns să se contreze din nou, pe rețelele sociale. Omul de afaceri l-a acuzat pe primar că folosește sosirea lui John Malkovic la Timișoara pentru a-și face capital politic. Problema este că alături de aceste acuzații mai apare și o afirmație … dură.

”Dominic Fritz nu-ți mai fă poze cu Malkovich, ca n-ai niciun merit. Uită-te la postarea asta și baga la cap, lepră de pui nazist !”, a afirmat Dinu.

Primarul a reacționat, la ceva vreme de la apariția postării.

“Lepra de pui nazist”. Sunt cuvintele cu care, într-o postare recentă, se adresează Dan Dinu, om de afaceri din Timișoara, primarului Timișoarei. “Lepra de pui nazist”. Sunt cuvintele la care au dat like, printre alții, parlamentarul Titi Stoica (AUR), parlamentarul PNL Cosmin Șandru (trimis în judecată de DNA), fostul secretar de stat din Ministerul Culturii Ion Ardeal Ieremia (PSD), consilierul local PNL Lorenzo Barabas, consilierul județean PNL Liviu Cocean, avocatul Claudiu Butuza sau ziarista și fosta președintă a clubului Rotary Timișoara, Lia Lucia Epure. Comentariile sub postarea despre “lepra de pui nazist” au apărut repede: “Bravo domnul Dan Dinu…căcatul asta nazist trebuie expulzat”, “Degeaba ii spui, asta a fost crescut în lagăr…”, “Nevertebrata asta nu are (cap), doar un lindic prelungire la corp”. În România, 1 din 2 elevi este victima actelor de amenințare, de umilire sau de violență fizică. România se situează pe locul 3 la bullying în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). (…) Nu voi permite ca un astfel de discurs să devină normalitate la Timișoara, indiferent cine este ținta lui. De aceea voi reclama postarea la Consiliul Național de Combaterea Discriminării și voi acționa în instanță autorul și pe toți cei care au distribuit-o.”, a anunțat Fritz, tot pe Facebook.

După pornirea disputei, apare o nouă dispută, mai mică. Între doi membri PSD, Ion Ardeal Ieremia, respectiv Mihai Ritivoiu, ambii membri ai filialei Timișoara, primul în membru în Biroul Municipal, cel de al doilea chiar președinte.

Ritivoiu l-a acuzat pe Ieremia că a dat Like la postarea lui Dinu.

Mă delimitez categoric de colegul meu Ion Ardeal Ieremia, membru în Biroul Municipal al Organizației PSD Timişoara pe care o conduc, pentru gestul de susținere (deşi doar un banal like) a unei postări pe Facebook în care Dominic Fritz este jignit într-un mod mizerabil. Deşi din punct de vedere politic, ideologic şi managerial nu sunt în aceeaşi barcă cu primarul Timişoarei, ca persoană se bucură de toată aprecierea şi susținerea mea! Iar (încă) colegului meu îi transmit doar un lucru: vorbim la următoarea şedință!”, a afirmat Ritivoiu.

Ieremia reacționează și anunță, la rândul său, că se consideră demisionat din funcție.

”Refuz sa mă las instrumentat, folosit, utilizat, de orice om politic care să îmi facă un proces de intenție pe un subiect inventat! dacă prietenul meu Mihai pleacă după fente scornite de cine știe cine, eu refuz sa mă murdăresc cu accentele naziste invocate, sau cu tembelii hashtag care acum nu au somn și se flagelează public! Așadar, din acest moment ma consider demisionat si din ipostaza de pesedist si din cea de prieten. la revedere! P.S. fost vicepresedinte, domnule prefect, nu membru in Biroul Municipal , verificati cotizatia!”, a răspuns Ieremia.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

21 de minute ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

O oră ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

2 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

4 ore ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

4 ore ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

5 ore ago