Social

La Facultatea de Construcții a UPT s-a acordat Premiul John Scott pentru cea mai bună lucrare de licență în domeniul ingineriei structurale

Facultatea de Construcții a Universității Politehnica Timișoara a premiat cea mai bună lucrare de licență în domeniul ingineriei structurale în cadrul tradiționalei competiții „The John Scott Travelling Award”. Competiția reunește candidații selectați la nivelul comisiilor de licență pentru programele de studii CCIA, ICE, ICG, premiile fiind acordate de Fundația „The John Scott Memorial Trust”, având sediul în Edinburgh, UK.

Conform specificului acestei competiții, imprimat de ing. John Scott la inițierea ei, câștigătorul premiului ar urma să utilizeze banii pentru o călătorie de documentare cu specific tehnic, participare la o conferință în domeniul ingineriei structurale, sau practică la o firmă din străinătate în vederea familiarizării cu tehnologii moderne în domeniul construcțiilor. Ulterior călătoriei de documentare realizate, absolventul premiat prezintă o informare în cadrul facultății, în fața colegilor ce urmează să absolve studiile de licență în anul universitar următor.

În urma desfășurării competiției a fost stabilit câștigătorul premiului în valoare de 1.500 GBP: Răzvan Andrei Mura, programul de studii CCIA – Construcții Civile, Industriale și Agricole, cu lucrarea „Studiu comparativ între o structură de rezistență din cadre de beton armat și o structură din pereți structurali de zidărie pentru o clădire de locuințe collective P+3”, coordonator conf. dr. ing. Simon Pescari.

Comisia de jurizare a competiției l-a avut ca președinte pe acad. Dan Dubină, președintele Academiei Române – filiala Timișoara și cadru didactic al Facultății de Construcții a UPT, iar ca membri pe dr.ing. Cornel Farcaș, conf.dr.ing. Mircea Georgescu, prof.dr.ing. Valeriu Stoian, prof.dr.ing. Raul Zaharia.

Inginerul John Scott, un scoțian din Edinburgh, cu o carieră marcantă în domeniul ingineriei structurale, este un vechi prieten al Facultății de Construcții de la Timișoara, prima sa vizită datând din anul 1991, când a legat o relație profesională și de prietenie cu decanul de atunci al facultății, Liviu Gădeanu.

După decesul său, în 2012, John Scott a lăsat moștenire, prin testament, studenților și cadrelor didactice de la Facultatea de Construcții a UPT (domeniul ingineriei structurale), suma de 180.000 GPB pentru susținerea educației tehnice în limba engleză.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

3 ore ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

3 ore ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

3 ore ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

4 ore ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

6 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

8 ore ago