Sport

Loturile naționale feminine de scrimă ale României de juniori și cadeți se pregătesc de un cantonament ca în Occident, la Timișoara

Pentru o săptămână, CSU Politehnica Timișoara va fi gazda loturilor naționale feminine de scrimă ale României, categoriile juniori și cadeți. Printre sportivele care vor face parte din cantonamentul ce va include sesiuni speciale de nutriție, lecții de educație financiară, dar și ore de psihologie sportivă se numără și trei dintre scrimerele CSU Poli – Ingrid Miti Bikfalvi, Karina Tal și Miruna Husu.

Loturile naționale feminine de juniori și cadeți ale României vor avea parte de un cantonament special, organizat în premieră la Timișoara, în perioada 10 – 17 iulie 2023. Este una dintre acțiunile care fac parte dintr-un amplu proiect ce poartă numele de „Un club, un oraș, o inimă – Politehnica Timișoara”, inițiat de Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara, finanțat prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Va fi o săptămână intensă, cu două antrenamente pe zi, dimineață și după-amiază. Pe lângă pregătirea fizică, scrimerele vor avea parte de ore de psihologie sportivă, lecții de nutriție și vor asista la sesiuni educație financiară. Mai mult, un specialist din cadrul Federației Internaționale de Scrimă va fi la Timișoara pentru a le învăța pe tinere primii pași într-o viitoare carieră în antrenorat. Sesiunile de antrenament se vor desfășura la Baza nr. 2 a Universității Politehnica Timișoara.

Loturi de 15 sportive, trei de la CSU Poli

Printre cele 15 componente ale loturilor naționale, participante la cantonamentul de la Timișoara, se numără și trei sportive legitimate la CSU Poli. Ingrid Miti Bikfalvi (17 ani) campioană națională a cadetelor la floretă, care în 2022 a avut de departe cel mai bun ranking din România la această categorie, participantă la Campionatul European și Campionatul Mondial, fiind liderul lotului de cadeți. Karina Tal (15 ani) și Miruna Husu (16 ani) vor fi celelalte sportive de la CSU Politehnica Timișoara care vor avea parte de experiența unui cantonament ca în țările din Occident.

Ana Pavăl și Mihai Dințică vor fi cei doi antrenori de la loturile naționale ale României. Din această postura, lor li se va adăuga Livius Buzan, antrenorul secției de scrimă de la CSU Politehnica Timișoara. Petru Kuki, fost floretist, vicecampion mondial și medaliat cu bronz european în 1981, va fi responsabil tehnic și se va ocupa de formarea profesională a sportivelor.

La acțiuni va participa și Ciprian Chirilă, prodecanul Facultății de Automatică și Calculatoare, care le va vorbi membrelor loturilor naționale despre oferta educațională și beneficiile pe care Universitatea Politehnica Timișoara le oferă sportivilor de înaltă performanță. Întreg staff-ul va fi cazat la Casa Politehnicii nr. 2.

„O astfel de acțiune nu s-a mai organizat vreodată la Timișoara, este o premieră. Ne bucură faptul că proiectul s-a concretizat și că a devenit realitate. Aceasta se datorează și bazei sportive pe care o pune la dispoziție Universitatea Politehnica Timișoara. Îi mulțumim Primăriei Timișoara, care a finanțat o activitate de o astfel de anvergură”, a spus Adrian Tal, președintele CSU Politehnica Timișoara.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Ziua de 1 Iunie, ADID Timiș organizează în diferite locații activități educative privind gestionarea corectă a deșeurilor în locații diferite

De 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, ADID Timiș anunță desfășurarea unor activități…

2 ore ago

Primăria Timișoara a început să amenajeze deja celebra stradă Cezar

Strada Cezar, care leagă Bulevardul Loga de Parcul Copiilor, a intrat astăzi în amenajare, după…

2 ore ago

Biroul Electoral de Circuscripție Timișoara îl dă jos de pe un panou publicitar pe Nicolae Ciucă

În urma unei sesizări depuse de Partidul Alianţa Pentru Unirea Românilor,Biroul Electoral de Circumscripție nr.…

4 ore ago

Primăria a amenajat al treilea spațiu de tip drop off, la grădinița 32

Primăria Timișoara a amenajat o nouă zonă specială de unde părinții își pot lăsa și…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara a intrat în clasamentul RUR 2024

Universitatea de Vest a fost clasificată pe primul loc în Timișoara și a șasea din…

4 ore ago

Evenimente speciale într-o lună iunie magică, puse în scenă de Centrul de Cultură şi Artă/FOTO

Cireșar aduce la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș spectacole, expoziții, Flashmob-uri de…

6 ore ago