Politica

Şi-a găsit AUR candidatul la Primăria Timişoara? Marian Cucşa se antrenează în boscheţi

Unul din principalii favoriţi pentru a candida la Primăria Timişoara din partea AUR este fostul deputat ALDE Marian Cucşa. Acesta este acum lider naţional al Partidului Republican, formaţiune minusculă aflată în siajul AUR. Cucşa este prieten cu George Simion şi a mai candidat la scaunul de primar al Timişoarei în 2020, obţinând remarcabilul rezultat de 0,24% (223 voturi). Într-o recentă postare pe Facebook din bocheţi, Cucşa foloseşte la adrersa lui Dominic Fritz (53,24%, 49.191 voturi în 2020), apelativul „băiatul vostru”.

În condiţiile în care AUR a avut o creştere fulminantă la nivel naţional, nu se ştie dacă şi în Timiş, multă lume din lumea politică locală se întreabă cine va fi candidatul formaţiunii lui George Simion la Primăria Timişoara. De menţionat că AUR nu funcţionează ca alte partide, nu are lideri locali aleşi, ci numiţi de Simion. Iar neavând autonomie, informaţiile care vin din aceste organizaţii locale sunt foarte sărace.

Totuşi, potrivit unor surse, cele mai mari şanse să candideze pentru Primăria Timişoara le are Marian Cucşa, fost deputat ALDE. Acesta nu este membru AUR, ci  preşedintele naţional al unui partid de minibuzunar, Partidul Republican, aflat în siajul formaţiunii lui Simion. Într-o recentă postare pe Facebook, el  atacat frontal ceea ce consideră că marea problemă a Timişoarei, fotografiindu-se în bălării. O modă de altfel, inaugurată de fostul primar Nicolae Robu.

Vă salut din jungla urbană timișoreană administrată catastrofal de către Dominic Fritz și USR! Dacă nu aș fi avut pozele, aș fi putut să vă salut cu îndemnul lui Axl Rose din „Welcome to the jungle” și ați fi înțeles exact unde vă aflați și care este starea spațiilor verzi din Timișoara. Și când stau să mă gândesc că USR face scandal în Parlament spunând că se luptă pentru spațiile verzi din România :)) Cătălin Drulă (care, apropo, este deputat de Timiș), Dan Barna și alți lideri ai USR, haideți întâi la Timișoara să vedeți cum arată o junglă amazoniană aclimatizată la vremea din orașul de pe Bega înainte să vorbiți despre spațiile verzi. Băiatul vostru Fritz mai are puțin și lasă plantele de pe spațiile verzi să crească într-atât de mult încât vom avea verdeață pentru toată țara”, a transmis Cucşa.

Cucşa are de altfel experienţă în privinţa candidaturii la Primăria Timişoara, încercând s-o cucerească şi la precedentele alegeri, atunci când a obţinut “astronomicul” scor de 0,24%, tradus în voturi: 223 de bucăţi. Cucşa a fost deputat ALDE în perioada 2016-2020, fiind un apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu, pe care însă l-a trădat pentru a merge în fantomaticul Partid Republican. O perioada a fost vicepreşedinte al Comisiei SRI. Acum este prieten bun cu Simion, participând şi la celebra nuntă de la Măciuca. Ori candidatul pentru Primăria Timişoara va fi desemnat de Simion, nu de organizaţia locală AUR.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

35 de minute ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

50 de minute ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

O oră ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

4 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

19 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

20 de ore ago