Politica

Se strâng semnături pentru demiterea lui Marius Budăi şi Gabriela Firea: Nu vrem să fim guvernaţi de monştri

Comunitatea Declic a demarat o campanie de semnături pentru demiterea de urgenţă a ministrului Muncii, Marius Budăi, şi a ministrului Familiei, Gabriela Firea. Totodată, joi, în Piaţa Victoriei din Bucureşti se va organiza un miting de protest în acest sens.

Comuniatea Declic susţine că cei doi miniştri ştiau despre tot ce se întâmplă în căminele groazei din Voluntari, dar nu au făcut nimic. De asemenea, a fost trimsă o petiţie premiertului Marcel Ciolacu.

“Noi, semnatarii acestei petişie vă cerem demiterea urgentă a minsitrului Muncii, Marius Budăi, şi a minsitrului Familiei, Gbariela Firea. Au ştiu despre ororile din cămiunele pentru bătrîâni, dar au tăcut. Mai mult, au încercat să muşamalizeze totul. Nu vrem să fim guvernaţi de nişte monştri”, se arată în petiţie.

 În spatele afacerilor private, care au și finanțare publică, se află un lanț de corupție care ajunge la Gabriela Firea, spoun cei de la Declic

“Unul dintre centre era controlat de Ștefan Godei, fost șofer al Gabrielei Firea de pe vremea mandatului ei de primar. Un alt centru era controlat de Ligia Gheorghe, fosta consilieră a Gabrielei Firea. Sora Gabrielei Firea, Nela Vica Andrieș, ocupa funcția de șefă la instituția responsabilă cu verificările din centre. În plus, actele de cruzime s-au întâmplat chiar în orașul Voluntari, unde primar este Florentin Pandele. Ministrul Muncii a fost informat de situația din Voluntari. Buletin de București și Centrul de Investigații Media au descoperit că, cel mai târziu în data de 17 ianuarie 2022, pe masa Ministerului Muncii s-au aflat informații clare despre relele tratamente la care erau supuși beneficiarii dintr-unul dintre cele trei „lagăre” din Ilfov. În loc să-și asume responsabilitatea, Gabriela Firea și Marius Budăi încearcă să arunce vina în altă parte. Este clar că nu au ce căuta în fruntea celor două ministere, care ar trebui să aibă drept prioritate ocrotirea și ajutorarea celor vulnerabili. În schimb, în subordinea lor au luat ființă adevărate rețele care exploatează suferința celor bolnavi. Firea și Budăi trebuie să plece! Acum!”, arată cei de la Declic.

Totodată, în sprijinul acetui demers, joi, 13 iulie, de la ora 19:00, va avea loc un protest în Piața Victoriei din Bucureşti.

 

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Se ia apa miercuri în două localităţi din Timiş

Miercuri, 22 mai, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Belinț, iar între…

15 minute ago

Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună

Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi…

2 ore ago

S-a scumpit Podul Muncii. Reabilitarea ar trebui să coste 49 de milioane de lei

După cinci ani de așteptare, din momentul aprobării hotărârii de consiliu local care prevedea finanțarea…

2 ore ago

Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest

Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

3 ore ago

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri,…

4 ore ago