Social

Un cămin de bătrâni din Timişoara, închis parţial în urma controalelor coordonate de Prefectură/Foto

În a patra zi a controalelor efectuate sub coordonarea Prefecturii Timiş în centrele sociale din judeţ, au fost descoperite probleme mari doar la un cămin pentru persoana vârstnice din Timişoara:  Senior House Royal. S-a dispus închiderea a patru camere şi a sălii de mese.

În urma acțiunilor de control efectuate astăzi, au fost depistate nereguli de funcționare majore la un centru:., Căminul pentru persoane vârstnice Senior House Royal. În acest caz, CJPC Timiș a dispus măsura de oprire temporară a utilizării unui număr de patru camere și a sălii de servire a mesei, din următoarele motive: corpuri de mobilier deteriorate, cabluri electrice smulse din doză, veiozele montate pe pereți cu fire electrice neizolate, grupuri sanitare neigienizate cu plăci de gresie sparte, saltea de pat deteriorată, pilote și perne fără înveliș, haine depozitate într-o cameră și în grupul sanitar aferent, în unele mcamere mocheta este uzată și pătată, saltele pătate, lenjerie murdară ş.a.

Centrul are capacitatea de primire de 60 de persoane, iar în prezent găzduia un număr de 36 de persoane vârstnice. Persoanele care ocupau cele 4 camere – care nu îndeplineau condițiile necesare de găzduire – vor fi mutate în alte camere ale centrului care îndeplinesc condițiile necesare.

Tot la acest centru, DSP Timiș a aplicat 3 amenzi, în valoare de 23.000 și a dispus următoarele măsuri: igienizarea tuturor spațiilor în care au fost constatate neconformități, termen 15 zile; montare site protecție anti-insecte, termen 15 zile; efectuarea operațiunilor DDD cu firmă autorizată, termen 7 zile; prepararea alimentelor în blocul alimentar doar cu personal autorizat sanitar și numai în spații igienizate, termen permanent; aprovizionare cu materiale și produse de curățenie și dezinfectanți în cantități suficiente, termen 45 zile; asigurarea circuitelor spălătoriei de rufe și asigurarea microclimatului în sălile unității, termen permanent; amenajarea cabinetului medical și depozitarea corespunzătoare a medicamentelor, termen 48 ore; înscrierea la curs de igienă a personalului și efectuarea controlului medical periodic pentru toți angajații, termen 48 ore.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Mii de credincioși au fost prezenți la procesiunea cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, de la Catedrala din Timișoara

În ciuda vremii capricioase și reci, mii de credincioși au participat, sâmbătă seara, la procesiunea,…

25 de minute ago

O nouă trecere la nivel peste calea ferată din Timiș a beneficiat de modernizare/FOTO

Regionala CFR Timișoara a realizat înlocuirea dalelor din beton aflate la una dintre trecerile la…

O oră ago

Pericol de inundații inclusiv în Banat

Dacă în zona Moldovei este dezastru, un cod galben de inundații a fost anunțat și…

O oră ago

Gigi Mulțescu a murit la 72 de ani. Legendă a fotbalului românesc a antrenat și la Timișoara

Doliu în lumea fotbalului românesc, după decesul lui Gigi Mulțescu, la vârsta de 72 de…

2 ore ago

Liga 4. Lugojul domină „Divizia D” și are 5 din 5

O etapă a cincea desfășurată sub auspiciul capriciilor vremii, ploaia și în unele cazuri terenurile…

3 ore ago

Liga 3. Victorii pentru Șag și Peciu, eșecuri pentru Politehnica, Ghiroda și Periam

După 3 etape în Seia 9 a Ligii a 3-a este clar că nu sunt…

4 ore ago