Administratie

Aeroportul Internațional Timișoara a pierdut bătălia numărului de pasageri operați cu celelalte importante centre regionale

Aeroportul Internațional Timișoara nu rămâne în continuare departe de milionul de pasageri operați la șase luni de activitate. Aceasta în timp ce principalele concurente, Clujul și Iașiul au trecut de această limită. Desigur, Bucureștiul cu Otopeni este departe.

Datele Asociației Aeroporturilor din România, aerodromurile au înregistrat, în primul semestru al acestui an, un total de 11.308.892 pasageri, cu 26% mai mulți față de aceeași perioadă a anului trecut. Cifrele sunt mai mari și decât cele înregistrate înainte de pandemie (+5,4% față de semestrul 1 al anului 2019).

Aeroportul Otopeni e departe, cu peste șase milioane de pasageri operați. Urmează Clujul, cu 1,48 milioane de pasageri, respectiv Iași, care a devenit un fel de hub pentru transportul ucrainenilor și a moldovenilor spre și dinspre occident, cu 1,042 milioane de pasageri. Timișoara urmează, dar la mare diferență, cu 620.187 pasageri, semn clar că a pierdut bătălia cu celelalte aeroporturi regionale. 

Mult mai bine, Timișoara stă la transportul intern de pasageri. Aici Cluj e pe doi, cu 148.230 de pasageri, după care urmează Timișoara, cu 138.775 pasageri operați. Iași aproape nu contează, doar 77.188 de pasageri pe curse interne au zburat spre și dinspre municipiul moldav.

Mai bine, Timișoara stă și la transportul de mărfuri pe cale aeriană, e tot pe trei, imediat după Cluj, dar tot departe de București.

În ceea ce privește mișcările de aeronave (aterizări și decolări) cifra pentru prima prima jumătate a acestui an este de 110.228. În același interval pe aeroporturile din România au fost îmbarcate și debarcate peste 18.000 de tone de marfă.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea Consiliului Județean că a forțat recepția Centrului de legume fructe Tomnatic. CJT răspunde acuzațiilor: totul e legal

PSD Timiș acuză administrația județului că a încercat forțarea recepției Centrului de legume fructe de…

4 ore ago

Clădirea Muzeului Național de Artă Timișoara va avea un nou sistem de iluminat arhitectural. Lansarea, în cadrul evenimentului Baroque4Tech

Muzeul Național de Artă Timișoara explorează intersecția dintre artă, știință și tehnologie și va organiza…

5 ore ago

CJ Timiș cere 126 de milioane de lei, pe Programul Regional Vest, pentru drumul județean spre Mașloc

Unul dintre cele mai tranzitate drumuri județene din Timiș ar putea primi o importantă finanțare…

5 ore ago

Administrația județului Timiș oferă spre dezbatere publică Strategia Interculturală pe următorii doi ani

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională, în conformitate cu Legea nr. 52/2003,…

5 ore ago