Primăria Timişoara

Primăria Timișoara a găsit soluția ideală pentru administrarea cimitirelor: le dă pe mâna Horticultura SA

Societatea de spații verzi a Primăriei Timișoara, Horticultura SA, primește în administrare două dintre cimitirele orașului, pentru următorii cinci ani. Este vorba despre cele din Calea Șagului și de pe strada Rusu Șirianu. Municipalitatea nu e la prima încercare de a scăpa de managementul privat al cimitirelor, a mai încercat aceasta, atunci când a propus înființarea unei societăți comerciale, special pentru aceasta, dar, până la urmă, a renunțat la idee.

Până în prezent, administrarea cimitirelor din municipiu a fost concesionată către operatori privați. Primăria spune că Horticultura ar fi un operator economic specializat pentru efectuarea acestor activități.

Mulți timișoreni s-au arătat nemulțumiți de modul deficitar au fost întreținute cimitirele. Am simțit de fiecare dată același lucru și sunt hotărât să schimbăm situația. Am ales această variantă, tocmai ca să putem îngriji cum se cuvine locurile de veci ale timișorenilor. Horticultura, compania municipală, a trecut în ultimul an și jumătate printr-un proces larg de reformă și modernizare. Rezultatele se văd în parcurile și zonele verzi îngrijite de aceasta. Consider acum că este pregătită să facă față unei noi provocări și să readucă aceste două cimitire la un aspect civilizat și demn”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

De cealaltă parte, directorul societății amintite spune că predarea administrării cimitirelor căttre Horticultura este rezultatul bunei administrări a spațiilor verzi din zona centrală.

Administrarea parcurilor din zona centrală este o prioritate pentru noi, de la preluarea acestora. În urma rezultatelor bune obținute, ne asumăm o nouă provocare, aceea de a participa la acest proiect de preluare a două cimitire importante ale Timișoarei, în colaborare cu Primăria Timișoara”, a declarat Dan Rusu, directorul Horticultura.

Pentru ca ideea municipalității să prindă contur, aceasta trebuie să treacă și de votul Consiliului Local Timișoara, iar după aceea, Horticultura va avea ca sarcină obținerea tuturor avizelor și aprobărilor ce decurg din contractul de concesiune. De asemenea, în urma unui raport de expertiză, Horticultura va achita Primăriei Timișoara o redevență anuală de 150.400 de lei. În plus, se obligă să realizeze investiții de 110.000 de lei/an în cele două cimitire.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

34 de minute ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

2 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

4 ore ago

Nu a ținut distanța corespunzătoare în mers și a intrat în… spital

Neatenția la volan continuă să bage oameni în spital. Așa s-a întâmplat și marți dimineața.…

4 ore ago

Se montează noi semne de circulație pe Centura Sud Timișoara/FOTO

La scurt timp de la deschiderea circulației rutiere pe Centura Sud, Direcția Regională de Drumuri…

5 ore ago

Timișul Șag și-a adus antrenor

Pentru prima dată în istorie în Liga 3, Timișul Șag s-a despărțit de vechiul antrenorul…

6 ore ago