Administratie

Timișoara, în pericol să nu mai primească bani de la bugetul de stat pentru stadionul nou şi sala polivalentă

O surpriză (sau nu) pe lista măsurilor de austeritate propuse pentru scăderea deficitului bugetar, la Ministerul Finanelor a apărut propunerea ca guvernul să renunțe la realizarea de investiții în infrastructura sportivă cu bani de la bugetul de stat. Timișoara e pe lista beneficiarilor cu două asemenea obiective: sala polivalentă și noul stadion al orașului. Alin Nica reacționează.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, include o asemenea decizie pe o listă cu ”erori materiale, legislație necorelată, grave greșeli de strategie”. Nica atrage atenția asupra situației.

”Pachetul de măsuri fiscale asumat de premierul Ciolacu pentru reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar include erori materiale, legislație necorelată, grave greșeli de strategie și, ceea ce este foarte dureros pentru noi, amână construirea noului stadion multifuncțional la Timișoara. Am semnalat oficial această situație inacceptabilă și am solicitat corectarea altor neajunsuri cuprinse în propunerea actualului premier”, a anunțat Nica.

El spune că cei de la Consiliul Județean Timiș au făcut toate demersurile și au îndeplinit toate condițiile pentru realizarea stadionului, investiție întârziată în mod repetat de la București. Fără succes deocamdată, dar, iată, posibil și în continuare. Acum, el cere ajutorul tuturor pentru a nu se ajunge la o asemenea situație.

”De doi ani cuprindem în bugetul județului bani pentru demolare și pentru pregătirea terenului, însă, fără o hotărâre de guvern, nu se poate nici demola, nici construi în loc. Studiul de fezabilitate pentru noua arenă este finalizat și cred că este absurd să fie oprită investiția, în condițiile în care s-au alocat deja sume consistente în această direcție, iar comunitatea așteaptă și are nevoie reală de infrastructură sportivă. Consiliul Județean Timiș este pregătit să ducă mai departe proiectul stadionului și sper că alături de mine se vor mobiliza grupurile și instituțiile interesate să susțină public acest punct de vedere. Timișoara și Timișul, sportivii, copiii, familiile din tot județul merită stadionul așteptat de ani de zile!”, mai subliniază șeful CJT.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

O oră ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

3 ore ago

Nu a ținut distanța corespunzătoare în mers și a intrat în… spital

Neatenția la volan continuă să bage oameni în spital. Așa s-a întâmplat și marți dimineața.…

3 ore ago

Se montează noi semne de circulație pe Centura Sud Timișoara/FOTO

La scurt timp de la deschiderea circulației rutiere pe Centura Sud, Direcția Regională de Drumuri…

4 ore ago

Timișul Șag și-a adus antrenor

Pentru prima dată în istorie în Liga 3, Timișul Șag s-a despărțit de vechiul antrenorul…

5 ore ago

Veniți la Picnic în Pusta Banatului, STPT vă duce cu vaporașul la Otelec

Duminică, la Otelec va avea loc evenimentul "Picnic în Pusta Banatului", organizat de primăria din…

5 ore ago