Social

Un adevărat arsenal descoperit de poliţiştii timişoreni în casa unui presupus contrabandist cu arme din Timişoara/Update. Bărbatul a fost reţinut 24 de ore

Nu mai puţin de 24 de arme au fost descoperite de poliţiştii timişoreni în casa unei persoane în vârstă de 58 de ani din Timişoara. În afara armelor, oamenii legii au deescoperit şi mii de cartuşe, letale şi neletale, precuzm şi un amortizor de sunet.

Astăzi, 29 august a.c., Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au efectuat, astăzi, 29 august, o percheziție domiciliară, la un bărbat, de 58 de ani, în municipiul Timișoara, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În urma desfășurării activităților, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării și continuării cercetărilor, 9 arme letale lungi de vânătoare, 12 arme scurte letale, dintre care 9 pistoale letale, 2 pistoale letale tip revolver și un pistol letal cu calibrul de 6,35, precum și 3 arme scurte neletale, 2 dintre aceste pistoale neletale fiind cu aer comprimat cu calibrul de 4,5 mm și un pistol neletal cu calibrul de 6 mm.

De asemenea, au mai fost descoperite și ridicate 2 componente esențiale pentru armele letale (o țeavă și o cutie de mecanisme), un amortizor de sunet, 1.377 de bucăți de cartușe letale calibrul 22 LR, 13 bucăți de cartușe letale de vânătoare cu alice, cu calibrul de 12, precum și un cartuș letal de vânătoare cu calibru de 20.

Totodată, în urma percheziției domiciliare,  au fost descoperite și ridicate 3 bucăți de cartușe letale cu calibrul de 6,35 mm, 1.500 de bucăți de cartușe neletale cu calibrul de 6 mm, 800 de bucăți de cartușe neletale cu calibrul 4 mm, 600 de bucăți cu capse de inițiere pentru proiectile cu calibru de 4 mm, 500 de bucăți de cartușe neletale cu calibrul 22, 2.000 de bucăți de alice cu calibru 4,5 mm și 1.500 de grame de pulbere neagră pentru muniție.

În continuare, se va dispune extinderea urmăririi penale și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată.

Update. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

23 de minute ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

59 de minute ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

O oră ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

2 ore ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

3 ore ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

4 ore ago