Sport

Conducerea echipei de rugby nu are chef de deplasarea la Rapid! Motive puerile invocate

Campionatul de rugby rămâne o glumă, şi nu ar trebui să ne mire acel 8-82 de la Cupa Mondială. Asta este faţa Ligii Naţionale… După ce Griviţa nu a avut chef să vină la Timişoara, nici SCM USV nu are chef să meargă pe terenul unei formaţii ce a intrat în campionat direct în faza a doua, fază care oricum se joacă degeaba.

Doar că un club ca Timişoara, profesionist, nu are cum să desconsidere competiţia. Dar o face! Ba că rezultatul nu contează, ba că nu are bani planificaţi, ba că terenul lor e rău, etc… Aceştia sunt oamenii care conduc destinele sportului din Timişoara.

Iată şi lista oficiale de motive:

Principalul motiv a fost acela că partida nu contează în clasament. Rapid a fost acceptată în campionat după finalul primei faze, iar jocurile sale nu sunt contabilizate în ierarhie – spune clubul. Ideea e că se ştia că nu vor conta rezultatele din faza a doua, dar totuşi echipele joacă. SCM USV e mai cu moţ.

Mai spune clubul: În plus, aceasta este o deplasare suplimentară, care nu a fost prevăzută în bugetul conturat la start de campionat (atunci când nu se știa că va mai apărea o echipă). Deci echipa nu are bani de deplasări, atunci de ce s-a mai înscris în campionat?!

Ultimul motiv: Nu în ultimul rând, a contat starea precară a terenului unde Rapid dispută meciurile pe teren propriu, una care poate provoca accidentări. Doar că infrastructura în rugby este precară şi cam peste tot se joacă în astfel de condiţii. Dintr-o dată, şefii clubului s-au hotărât să nu mai respecte competiţia. Atât s-a putut! Au uitat când propriul stadion era plin de mocirlă, iar antrenamentele erau imposibil de făcut!

Foto: aşa arătau jucătorii Timişoarei, nu cu mult timp în urmă, după meciurile de acasă.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

O oră ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

2 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

2 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

2 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

3 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

3 ore ago