Administratie

Consiliul Județean Timiș cedează (parțial) la cerințele locuitorilor din Giroc. Două sensuri giratorii provizorii, anulate

Administratorul drumului care leagă Timișoara de Giroc, Consiliul Județean Timiș, a decis să anuleze două dintre sensurile giratorii provizorii instalate pe respectiva șosea, pentru a se elimina din blocajele apărute în trafic. Acestea fuseseră instalate, la cererea Primăriei Giroc, pentru a asigura securitate sporită în trafic, a anunțat Alin Nica, președintele CJT.

Deşi au fost proiectate și instalate conform cerințelor legale, special pentru a se evita accidentele și pentru a asigura un acces mai facil pentru cei care locuiesc în cartierele noi din Giroc, spune Nica, din păcate, acestea au produs mari probleme, ambuteiaje în trafic, ceea ce locuitorii au și semnalat!

”Am înțeles problema sensurilor giratorii de pe Calea Timișoarei din Giroc și am dispus soluționarea situației! Girațiile provizorii au fost montate pentru siguranța circulației, la solicitarea Primăriei Giroc care a semnalat numărul crescut de accidente rutiere și accesul dificil la drumul județean din zonele noi construite ale localității. Sensurile giratorii, în forma actuală, au fost proiectate conform normativului legal, au fost avizate de toate instituțiile implicate și au avut scopul de a proteja viețile omenești. Din păcate însă, așa cum au reclamat locuitorii Girocului și așa cum am constatat și eu, la fața locului, în cadrul mai multor vizite pe teren, traficul este îngreunat și există riscul unor blocaje majore odată cu începerea școlii”, a anunțat șeful CJ Timiș.

Decizia luată, de comun acord de reprezentanții autorităților, a fost ca două dintre aceste sensuri să fie eliminate. Cele rămase vor fi extinse la două benzi.

”Situația este monitorizată încă din luna august când am cerut o analiză temeinică a traficului, cu toate mijloacele posibile, la diferite ore, ca să înțelegem cum putem interveni astfel încât să păstrăm ideea cu care am pornit dar în același timp să fluidizăm traficul. Soluția agreată de toți factorii implicați este anularea girațiilor provizorii de la Jupiter si Soarelui deoarece avem în lucru studiul de fezabilitate pentru construirea lor definitivă. Totodată ne propunem lărgirea la două benzi a celor două sensuri giratorii provizorii care rămân și astfel să evităm strangularea traficului”, a mai spus Nica.

El cere primăriei Giroc să urgenteze asfaltarea unor rute alternative la Calea Timișoarei, pentru a se mai elimina din trafic.

”În săptămânile următoare vom pune în aplicare acest plan și mă aștept ca Primăria Giroc, în paralel, să accelereze asfaltarea unor rute alternative pentru Calea Timișoarei și să ofere girocenilor infrastructura rutieră binemeritată, în special în cartierele noi construite”, a încheiat Alin Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz: “Nu poți elimina o candidată pro-rusă din competiție cu instrumente putiniste”

Preşedintele USR Timiş, Dominic Fritz, primar al Timişoarei, a reacţionat imedait după ce Curtea Constituţională…

10 ore ago

Fantasmele lui Cyrano de Bergerac vin în premieră duminică la Teatrul Național

Teatrul Național din Timișoara invită publicul duminică, 6 octombrie 2024, de la ora 19, în…

18 ore ago

Dumbrăvița își îndeplinește obiectivul la Chiajna și vine cu un punct acasă

Mai multe rezultate pozitive afară decât acasă. CSC Dumbrăvița a încheiat la egalitate, 0-0, meciul…

19 ore ago

Garda de Mediu Timiș a dat 90 de amenzi în primele nouă luni ale anului

Garda de Mediu Timiș a acordat, în primele nouă luni ale acestui an, amenzi de…

20 de ore ago

CCIA Timiș, în discuții cu Ambasada Canadei la București

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș dorește să colaboreze cu Canada. Președintele CCIAT, Florica…

21 de ore ago

A vrut să zboare pe un drum național! Când te oprește radarul la 213 km/ora

Un timişorean s-a ales cu permisul suspendat şi o sancţiune de aproape 2.500 de lei,…

21 de ore ago