Opinii

“Eu n-am ştiu nimic!”. Lozinca lui Nicolae Robu înconjoară România

„Nu ştiu nimic, nu am văzut nimic. Nu a venit nicio sesizare la primărie.”. Zicerile de mai sus aparţin primarului PSD din Crevedia, Florin Petre. Omul habar n-avea de staţia GPL care funcţiona ilegal la câteva sute de metri de sediul primăriei. Cum nu ştia nimic despre staţie, cu atât mai puţin ştia că ea aparţine colegului de partid şi omologului său din Caracal, Ion Doldurea. La rândul său, Doldurea, ocupat altfel să se introducă în familia Brâncovenilor, habar n-avea că are o staţie GPL care funcţiona ilegal în Crevedia. A aflat abia după tragedie, atunci când a tras o concluzie plină de inspiraţie PDS-istă vizavi de pompierii grav răniţi: „E problema lor”.

În Voluntari, nici musca nu intra fără să ceară permisiunea de la preacuviosul tandem Firea – Pandele. Era moşia lor luată pe persoană fizică, în care nici instituţiile statului eşuat nu aveau voie să se bage. Că altfel se trezeau cu cruci şi icoane în moalele capului, cu poale ridicate şi behăielile lui Gigi Becali, bodyguardul preacreştinului şi mult preahrăpăreţului cuplu. Au murit însă nişte oameni în azilele groazei, iar instituţiile statului, cu multă jenă, ruşine şi mii de scuze au fost nevoite să intre pe feuda celor doi PSD-işti. Ce să vezi însă, cei doi „nu ştiau nimic” de ce se întâmpla în acele azile. Chit că toate neamurile lor erau băgate acolo. Iar dacă nu ştiau, n-ai ce să le faci.

O tânără femeie moare nebăgată în seamă într-un spital din Botoşani. „Nu am aer!”, au fost ultimele ei cuvinte de pe un pat de spital din România secolului XXI. Un spital al cărui manager era un lăcătuş mecanic pus tot de PSD. Mai exact de „baroneasa” (da, sunt şi femei baroni, nu doar bărbaţi) PSD Doina Federovici. Nici managerul spitalului, nici cea care l-a numit „nu ştiau nimic” de disfuncţionalităţile crase din spital, că doctoriţa de la UPU era certată cu doctoriţa de Ginecologie, femeia omorâtă cu zile fiind victima acestui conflict.

„Nu ştiau nimic” că în faţa lor e un drogat, nici poliţiştii care au dat drumul criminalului de 19 ani, care la o jumătate de oră de la întâlnirea cu aşa-zişii oameni ai legii a produs carnagiul de la 2 Mai. „Nu se ştie nimic” în România nici de şpăgile luate de cei de la Rutieră, indivizi în general ascunşi prin boscheţi, şi nici de telefoanele date către poliţişti. Aşa cum vedem în filme, şi realitatea nu cred că e departe, în alte ţări e o mare pedeapsă să ajungi la Rutieră. În România e un premiu şi se dau şpăgi să ajungi la Rutieră. De ce oare? Dar, „nimeni nu ştie nimic”.

Dar de unde a pornit chestia cu „nu ştiu nimic”? Exact, de la un fost primar al Timişoarei. Cum era săltat câte un colaborator al său, acesat sărea să rage: „Nu ştiu nimic, sunt ultracorect şi megacinstit!”. N-a ştiut nimic nici când sub el funcţiona o adevărată reţea de concursuri fraudate. Făcute exact în favoarea oamenilor lui. Veţi spune că aici măcar n-au murit oameni. Pe bune? În 2017, în timpul unei furtuni, o poartă la intrarea în oraş omora un tânăr student. Poarta a fost ridicată prin încredinţare directă, existând mai multe suspiciuni de corupţie în acest caz. Trei foşti angajaţi ai primăriei şi-au recunoscut vina în faţa procurorilor. Sigur, singurul care „nu ştia nimic” era primarul Robu.

Se poate observa că în toate cazurile este vorba de reţele mari, în care erau implicate mai multe persoane. Nu era o şpagă dată între patru sau şase ochi. Ca atare, cu atât mai mult e greu să te justisfici spunând că „nu ştii nimic”, când toată lumea din jur ştia. Şi vorbim în general de primari „atoatecunoscători”, dacă îi luai la întrebări. Mai puţin ştiau despre tragediile şi faptele penale petrecute sub ei.

Există însă o diferenţă între PSD şi PNL. Astfel, pentru că „nu ştiau nimic” sau mai corect spus şi fiindcă „nu ştiau nimic”, PSD s-a debarasat imediat şi de Firea şi de Pandele, şi de primarii din Crevedia şi Caracal. În schimb, fiindcă „nu ştia nimic”, PNL Timiş pregăteşte fanfara şi şampania pentru a-l anunţa pe Robu candidat la Primăria Timişoara. Şi unii strigau că „PNL şi PSD sunt aceeaşi mizerie”. Uite, că nu e chiar aşa…

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

53 de minute ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

4 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

5 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

5 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

6 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

6 ore ago