Administratie

Militarii au început (în sfârșit), în prezența Ministrului Apărării, dezafectarea spitalului modular COVID, de la Stadionul CFR/FOTO

Terenul stadionului CFR s-a animat brusc, la ora 11, vineri. Ministrul Apărării, Angel Tilvăr, a venit să bifeze o vizită absolut protocolară în locația amintită, pentru a vedea cum militarii s-au pus să ridice containerele folosite la realizarea acolo a spitalului modular. Fix când a ajuns ministrul a început ridicarea acestora și instalarea lor pe câteva camioane de transport aduse la fața locului. Despre aducerea locației la forma inițială… peste câteva săptămâni vom vedea ce se întâmplă.

A fost o facilitate care și-a dovedit utilitatea, a spus ministrul, care a precizat că în scurt timp cele peste o sută de containere care au fost saloane de spital modular în timpul pandemiei de COVID, vor fi mutate în alte locuri din țară, acolo unde e nevoie de ele.

”Vedem stadiul în care armata eliberează acest teren pentru că a fost folosit pentru amplasarea unei facilități de tip ROL-2, facilitate care și-a dovedit eficiența și, din discuțiile pe care le-am avut cu autoritățile locale, am înțeles că s-au întâmplat lucruri care au venit în sprijinul populației de aici. O să eliberăm, așa cum am convenit, acest teren de cele peste 100 de containere care au fost aici. O să le amplasăm în alte locuri unde este nevoie de ele și sperăm că, într-un interval de timp rezonabil, acest teren să-și recapete scopul inițial, care să satisfacă nevoile pe care cetățenii Timișoarei le au”, a spus Tilvăr..
Cel mai probabil, o parte din containere vor rămâne chiar la Timișoara.
Totuși, armata nu se va ocupa și la aducerea locului la starea inițială, așa că gazon vom vedea pe terenul de fotbal după ceva vreme. Dacă vom mai vedea… Armata nu va scoate țevile și cablurile din pământ și nici betonul de pe teren.
Nu sunt în măsură să vă spun acest lucru, pentru că noi facem componenta în care Ministerul Apărării Naționale era inclusă. Vom ajuta și noi, așa cum am făcut-o și până acum, cu tot ce trebuie, ca lucrurile să și capete utilizarea pentru care acest teren a fost, a apărut”, a mai spus ministrul.
Ceva amănunte despre cum s-ar putea întâmpla cu refacerea terenului a ”transpirat” prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu. Sunt discuții, se va vedea cine și cum va face.

Am avut o discuție integrată. Ne întâlnim regulat, cu toate instituțiile care sunt abilitate. Înțelegerea este în felul următor: noi ne terminăm treaba, apoi împreună cu regiile primăriei au convenit – Guvern, Ministerul Apărării Naționale, ISU și, mă rog, toți cei care mai preiau rezervele speciale care mai iau parte din containere – în etapa ulterioară, cei de la primărie vor purcede de la refacerea gazonului. Am primit asigurări în acest sens și este ceea ce am și anticipat și am avansat ideea că într-un interval de una-două luni de zile, nu mai mult, aici va fi gazon. Cel puțin, acestea sunt promisiunile pe care Primaria Timișoara le-a făcut. Este o etapizare și așa cum regiile Primărie-Timișoara au pus, de exemplu, fose septice, canalizări, tot felul de țevi, ele vor fi scoase, am vorbit. Noi aici terminăm în 2 săptămâni, după care intră primăria, dar, din discuțiile avute la nivelul prefecturii, unde au venit și ei, anul ăsta, în principiu, în principiu totul va fi gata”, a spus Ritivoiu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

3 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

3 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

3 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

4 ore ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

4 ore ago