Timp liber

Nicu Covaci şi Mircea Baniciu, „reuniţi” lângă ceaune, la Buziaş. După Phoenix, şi fostul solist al trupei şi-a anunţat participarea la Festivalul Papricaşului

Mircea Baniciu va suţine un concert, pe data de 14 octombrie, la Festivalul Vinului şi Papricaşului de la Buziaş. El şi-a confirmat prezenţa la eveniment după ce şi trupa Phoenix, condusă de Nicu Covaci, va urca pe scenă, în cadrul festivalului, dar pe 15 octombrie.

Festivalul Vinului şi Papricaşului de la Buziaş, cea mai mare şi populară manifestare de gen din vestul ţării, va avea loc, în acest an, în zilele de 14 şi 15 octombrie. După ce Phoenix a confirmat prezenţa la eveniment, urmând să aibă un concert duminică, 15 octombrie, organizatorii festivalului au reuşit să-l aducă şi pe Mircea Baniciu la manifestare. Baniciu, însoţit de Vladi Cnejevici, va concerta în prima zi a festivalului, sâmbătă, 14 octombrie.

Este un lucru cunoscut, relaţia dintre Nicu Covaci şi Mircea Baniciu este foarte rece. După mulţi ani, ei se vor “reuni”, e drept, în zile diferite, lângă ceaunele aburinde şi vinul rece de pe dealurile Silagiului.

Tradiţionalul Festival al Papricaşului şi Vinului de la Buziaş ajunge în acest an la ediţia cu numărul XIII. An de an, festivalul a atras tot mai multă lume, chiar şi de peste hotarele României, devenind cea mai cunoscută manifestare de gen din Vestul ţării. Şi asta fiindcă vor fi de toate pentru toţi. Cei mai buni bucătari îi vor mulţumi şi pe cei mai pretenţioşi gurmanzi, nu doar cu preparate la ceaun din cele mai diverse produse, dar şi alte multe bunătăţuri. Vinurile de pe Dealul Silagiului vor completa copioasa ofertă gastronomică, iar pentru copii vor fi pregătite nenumărate surprize. Pentru cei care vor să rămână peste noapte, au la dispziţie două hoteluri cu trei, respectiv patru stele.

Evident, în afara celor două numere de atracţii, Phoenix şi Baniciu, şi în acest an pe scenă vor urca zeci de ansambluri de dansuri şi cei mai cunoscuţi solişti din zona Banatului. Şi asta fiindcă, de-a lungul anilor, organizatorii festivalului şi-au propus să promoveze folclorul autentic şi tradiţiile bănăţene.

 

 

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

2 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

2 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

2 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

3 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

3 ore ago

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

4 ore ago