Primăria Timişoara

Pe strada Transilvania se amenajează o nouă pistă de biciclete. Se va folosi o parte din zona rutieră

Locuitorii unei noi străzi din Timișoara vor avea parte de carosabil redus pentru circulația rutieră, acesta fiind preluat pentru amenajarea unei piste noi de biciclete. Pe strada Transilvania vor fi două benzi pentru mijloacele de deplasare pe două roți.

Proiectul e deja început, iar noua pistă nu e una izolată, face parte dintr-un mare proiect, includ o grămadă de alte zone din oraș care vor fi legate prin ceea ce conducerea primăriei numește ”culoar de mobilitate”.

”Amenajăm pistă dublă de biciclete pe strada Transilvania, parte a unui culoar de mobilitate care va ajunge până la pasarela pietonală și velo Gelu – Crizantemelor, conectată cu pistele de pe malurile Begăi. Obiectivul nostru este de a avea o rețea de piste de biciclete pe relația Spitalul Județean, strada Eneas, zona Iosefin – Dâmbovița, malurile Begăi. Avem deja în lucru amenajarea unei noi piste de 1,2 km, de-a lungul a patru străzi – Traian Lalescu, Dr. Aurelian Cândea, Martir Sorinel Leia și Cosminului, cu intervenții avansate pe strada Leia. Este un culoar de mobilitate care va lega Bdv. Pârvan de Str. Eneas și care, în viitor, va fi conectat cu rețeaua Transilvania – Vulturilor – Crizantemelor – pasarela Gelu-Crizantemelor”, a anunțat viceprimarul Ruben Lațcău.

Ca și pietonii să fie mulțumiți de investiție, se vor reabilita și trotuarele. O pistă similară a fost amenajată și pe strada Budai Deleanu, perpendiculară pe Transilvania, prin amenajările realizate pentru biciclete reducându-se din spațiul destinat autovehiculelor. Succesul investiției nu a fost neapărat confirmat, numărul celor care circulă pe noile poste fiind limitat. În ceea ce privește strada Transilvania, se pare că bicicletele vor beneficia de circulație pe două sensuri, circulația rutieră fiind pe un singur sens, spre Budai Deleanu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

8 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

10 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

11 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

11 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

11 ore ago