Social

Peste două mii de apartamente s-au debranşat de la Colterm în acest an. Numărul este mai mic decât anul trecut

În acest an s-au debranşat de la sistemul centralizat de termoficare 2.080 de apartamente, anul trecut numărul debranşărilor fiind de 2.899. Termenul legal până la care se pot fac e debranşări a fost 31 august.

În privința debranșărilor/deconectărilor de la sistemul centralizat de termoficare, în acest an au fost înregistrate 1.562 de cereri de deconectare individuală (apartamente) și 92 de solicitări de debranșare (rezilieri de contract), dintre care 23 sunt case individuale și alte 69 sunt blocuri care însumează 518 apartamente. Numărul total al apartamentelor care au optat pentru trecerea pe altă sursă de încălzire, la 31 august 2023, este de 2.080, față de 2.899 apartamente – în perioada similară a anului trecut. Aceasta este situația finală pe 2023, întrucât perioada legală în care sunt permise debranșări/deconectări se încheie la 31 august a fiecărui an.

Referitor la situația lucrărilor demarate pe rețelele de termoficare, prin  proiectul cu finanțare europeană intitulat „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II”, acestea au fost finalizate în proporție de sută la sută, din punctul de vedere al montajului termomecanic.

S-au efectuat reabilitări pe două loturi de rețele, primare și secundare, în lungime totală de 29.680 metri, din care, 9.183 metri pe Lotul 1 – Rețele Primare, și 20.497 metri pe Lotul 2 – rețele secundare de termoficare.

În ceea ce privește lucrările de reparații de la CET Sud, necesare pregătirii sezonului rece, au fost executate o serie de intervenții la instalațiile și cazanele din incintă.  În cursul lunii august s-au efectuat și finalizat lucrări de raparații la cazanul de abur nr. 3, respectiv la instalația de evacuare zgură și cenușă, la instalația de captare cenușă (snecuri) și la morile de cărbune 1-4. De asemenea, se află în curs de finalizare lucrări de reparații la canalele de aer de la cazanul de abur nr. 3, în luna septembrie acesta urmând să fie supus probelor de funcționare. Tot la CET Sud se află în curs de execuție lucrări de reparații la trei mori de cărbune la cazanul de abur nr. 2, urmând ca, pe parcurul acestei luni, să se intervină și la cea de-a patra moară, astfel încât, până la finalul lui septembrie, să se poată face probele de funcționare, în vederea pornirii fără sincope a sezonului de încălzire.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

3 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

6 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

6 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

6 ore ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

7 ore ago