Piața Sfântu Gheorghe din Timișoara a beneficiat în ultimele zile o operațiune de curățare, realizată sub forma unei sponsorizări, din partea unei companii care oferă utilaje de specialitate pentru acest domeniu. Echipa firmei respective a efectuat curățarea pavajului, a scărilor și a pereților din beton înconjurători.
Respectiva piațetă este unul dintre cele mai de succes proiecte care a fost inclus în cadrul inițiativei mai mari, de reabilitare a zonei centrale a Timișoarei. Din păcate, în perioada ultimilor ani a fost afectată de trecerea timpului și a unor persoane… mai puțin civilizate.
„Anul Capitalei Culturale creează punți de colaborare, iar această deschidere a mediului privat față de Timișoara este o dovadă importantă de încredere în viziunea noastră și în programul Capitală Europeană a Culturii. Suntem onorați să avem Kärcher ca partener în acest proiect de curățare a Pieței Sfântul Gheorghe, care este una dintre piețele vechi ale Timișoarei. Acest parteneriat ilustrează importanța responsabilității noastre comune în păstrarea patrimoniului istoric, iar de rezultate se vor bucura atât timișorenii, cât și turiștii.„, a spus primarul Dominic Fritz, în cadrul unei conferințe de presă.
Prin intermediul acestei acțiuni s-a reușit păstrarea patrimoniului cultural local.
„Suntem mândri că am putut să aducem această expertiză în Timișoara, un oraș cu o însemnătate specială pentru noi toți. Timișoara este cunoscută nu doar pentru istoria sa bogată, ci și pentru faptul că este Capitală Europeană a Culturii în acest an. Ne bucurăm că putem contribui la păstrarea frumuseții acestui oraș, într-un moment atât de semnificativ. Considerăm că acest proiect va aduce beneficii comunității, prin revitalizarea și conservarea monumentelor, participând în acest mod la păstrarea patrimoniului cultural local”, afirmă Monica Iavorschi, CEO al filialei din România al companiei..
Prin intervenția sa, echipa de specialiști a readus strălucirea inițială a Pieței Sfântul Gheorghe folosind cele mai moderne tehnologii de curățare. Procesul a inclus testarea echipamentelor și tehnologiilor de curățare pentru fiecare element al pieței, iar lista finală de echipamente Kärcher folosite în cadrul acestui proiect a fost determinată în urma acestei evaluări. Tehnologia de curățare cu gheață carbonică a fost folosită pentru a îndepărta depunerile superficiale de pe statuia din piață, asigurând o curățare delicată. Pentru travertinul din alveole, s-a folosit tehnologia de aspirare profesională și curățare cu abur pentru a extrage murdăria. În zonele sensibile ale soclului și în zonele cu lipitură de material, s-a preferat utilizarea aspiratorului de curățare cu abur pentru a evita deteriorarea materialului litic. Statuia a fost apoi spălată cu apă la presiune scăzută pentru a proteja patina bronzului, folosind un aparat profesional de curățare cu înaltă presiune Kärcher.
Aceste tehnologii au fost extinse și pentru curățarea treptelor de acces din dale de andezit, a pereților laterali din beton armat cu urme de graffiti și a pavajului din plăci ceramice și andezit.
PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților naționale au ajuns la un acord de coaliție pentru…
O clipă de neatenţie a fost destul încât să ajungă la spital. I s-a întâmplat…
În şedinţa BPN a PNL desfăşurată duminică seara s-au luat câteva decizii care privesc şi…
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…