Primarul Dumbrăviţei, Horia Bugarin, dezvăluie că, atunci cînd a ajuns primar a găsit un samsar imobiliar în Biroul Urbanism redactându-şi singur autorizaţiile, angajaţii fiind în curte, la ţigară. Bugarin spune că a realizat ulterior că era o practivă frecventă în perioada fostei adminstraţii PSD-iste.
Comuna Dumbrăviţa a fost, după 1990, un adevărat rai imobiliar, localiatea fiind vizată de mulţi afacerişti în domeniu. S-a construit de multe haotic şi fără nicio strategie de urbanism, samsarii imobiliari făcând legea. Actualul primar Horia Bugarin (USR) povesteşte ce a găsit în primărie imediat după ce a preluat mandatul.
“La scurt timp de la preluarea mandatului de primar, am avut un soc: venind dintr-un mediu privat performant, m-am lovit de prăpastia dintre el și modul de lucru la stat. Am găsit un mare samsar imobiliar care își redacta autorizațiile în biroul Urbanism, stând singur la un computer, în timp ce toți angajații acestui compartiment erau în curte, în pauza de țigară”, a relatat Bugarin pe pagina sa de Facebook.
El nu a dat un nume, dar cel mai probabil este vorba de Alina Sperlea, consilier local Pro România, care derulează mai multe afaceri cu terenuri în Dumbrăviţa. Totodată, Sperlea este cel mai mare contestatar al lui Bugarin, fiind şi un potenţial candidat la Primăria Dumbrăviţa la alegerile de anul viitor. Bugarin mai spune că, ulterior, a aflat că era o practică uzuală în perioada fostului primar, PSD-istul Victor Malac.
“Apoi am aflat că asta era o practică curentă, unii samsari imobiliari aveau cale liberă prin birouri unde fie își rezolvau singuri problemele, fie puneau presiune pe angajați, fie umpleau birourile de „flori și ciocolată”. Am decis imediat să iau măsuri, inclusiv cu scopul de a simplifica relația cetățenilor cu primăria și de a crește nivelul de transparență al instituției”, a continuat Bugarin
Pentru ca astfel de practică să nu continue, Bugarin afirmă că a luat mai multe măsuri: a înființat Ghișeul Unic, o singură interfață între contribuabili și funcționari, un singur loc unde se depun și se ridică acte, fără grija circuitului intern; a desființat condica de prezență a angajaților care era scrisă de mână și a introdus accesul în incinta birourilor pe bază de legitimație cu pontaj electronic.
Sala Multifuncțională de la Palatul Administrativ Timișoara găzduiește ceremonia de depunere a jurământului noilor consilieri…
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul consilierei judeţene PNL…
Clubul ACS Floreta Timișoara, alături de Federația Română de Scrimă, a organizat în acest weekend…
Comisia de circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a avizat închiderea traficului rutier începând de…
Primii muncitori și-au făcut apariția la Sinagoga din cartierul Fabric, ei vor lucra în cadrul…
Datele oficiale, făcute publice de Direcția Regională de Statistică Timiș la finalul lunii octombrie, arată…