Sport

Timișoara devine capitala scrimei. Peste 170 de floretiști din peste 30 de țări, așteptați la turneele-satelit de Cupă Mondială

Timișoara va deveni, la finalul acestei săptămâni, capitala mondială a scrimei. Pentru prima dată în istorie, pe malurile Begăi vor fi organizate două turnee-satalit de Cupă Mondială, seniori. Peste 170 de sportivi din peste 30 de țări diferite vor lua parte la Memorialul „Romeo Pellegrini” și Memorialul „Tudor Petruș”, care se vor desfășura în perioada 23-24 septembrie, în Sala „Constantin Jude”.

Federația Internațională de Scrimă, prin Federația Română de Scrimă, cu ajutorul CSU Politehnica Timișoara și a Universității Politehnica Timișoara vor organiza, în premieră națională la Timișoara, două turnee satelit de Cupă Mondială. Memorialul „Romeo Pellegrini” și Memorialul „Tudor Petruș” vor avea loc în perioada 23-24 septembrie 2023, în Sala „Constantin Jude”.

Nu mai puțin de 178 de sportivi s-au înscris la cele două turnee satelit de floretă, feminin și masculin. Sunt floretiști care vin din peste 30 de țări (Argentina, Armenia, Austria, Chile, Croația, Spania, Franța, Marea Britanie, Israel, Italia, Jamaica, Arabia Saudită, Lituania, Republica Moldova, Puerto Rico, România, Senegal, Serbia, Slovacia, Suedia, Turcia, Ucraina, SUA, Venezuela, Brazilia, Coasta de Fildeș, Finlanda, Grecia, Ungaria, Polonia), de pe patru continente diferite.

Sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 9, va începe Memorialul „Romeo Pellegrini”, cel destinat băieților. Iar duminică, 24 septembrie, de la aceeași oră, în scenă vor intra floretistele. Printre invitații speciali ai competițiilor se numără și Laura Badea, campioană olimpică la Atlanta, în 1996, dar și Roxana Scarlat, multiplă campioană mondială.

Cele două turnee satelit de Cupă Mondială sunt organizate de Federația Internațională de Scrimă, prin Federația Română de Scrimă, cu ajutorul CSU Politehnica Timișoara și al Universității Politehnica Timișoara. Întrecerile sunt finanțate de Primăria Timișoara, prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, iar printre parteneri se numără și Consiliul Județean Timiș.

Cupa României la floretă

Înaintea celor două turnee-satelit, la Baza sportivă nr. 2 a Universității Politehnica Timișoara se va desfășura Cupa României la floretă. Întrecerile destinate seniorilor, masculin și feminin, atât individual, cât și pe echipe, vor avea loc în 21 și 22 septembrie 2023.

CSU Politehnica Timișoara deține titlul de câștigătoare a Cupei României la masculine, pe echipe.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

O oră ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

3 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

4 ore ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

4 ore ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

7 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

7 ore ago