Social

Comunitatea e cu tine – No person left behind: fără droguri, fără trafic de persoane

Asociația Organizația Studenților USB UNITED STUDENTS din cadrul Universității de Științe ale Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara este inițiatoarea Campaniei de conștientizare şi prevenire a pericolelor provocate de traficul de persoane şi traficul de droguri „Comunitatea e cu tine – No person left behind”, în parteneriat cu Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.

Din parteneriat mai fac parte Alianța Timișoara Universitară – ATU, Consiliu Județean Timiș, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara, Agenția Națională Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și și Consiliere Antidrog Timișoara, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, Brigada de Combatere a Criminalitații Organizate Timiș, Serviciul de Telecomunicații Speciale – Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Timiș, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Spitalul Militar de Urgență Dr. Victor Popescu, Ministerul Apărării Naționale – Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”.

Evenimentul, organizat cu ocazia deschiderii anului universitar, aduce laolaltă cele mai importante instituții de apărare națională, în lupta pentru combaterea și stoparea traficului de persoane și a traficului de droguri, adresându-se studenților români și straini din universitățile timișorene cât și întregii comuntăți timișene.

Obiectivele evenimentului:
Creşterea gradului de informare și sensibilizare în randul studenților în ceea ce privește riscurile şi implicaţiile asociate fenomenului de trafic de persoane și a traficului de droguri;
Informarea tinerilor cu privire la modalităţile de reducere a riscurilor şi de gestionare a vulnerabilităţii acestora;
Diminuarea gradului de vulnerabilitate în rândul studenților privind traficul de personae si traficul de droguri;
Creșterea nivelului de conștientizare în rândul eventualelor victime cu privire la drepturile acestora : asistență și sprijin, protecție, compensații financiare, drepturi privind munca, drepturi de reintegrare;

Înțelegerea modului în care tehnologia este de multe ori utilizată în mod abuziv, pentru facilitarea traficului de personae si a traficului de droguri (capcanele spațiului virtual).

Evenimentele vor avea loc în data de 06.10.2023, începând cu orele 14:00, în Piața Unirii din Timișoara.

Detalii și activități în cadrul proiectului:
14:00 – 18:00 – Organizarea unui tur al standurilor instituțiilor partenere;
18:00 – 19:00 – Conferință unde instituțiile partenere proiectului vor aborda subiecte tematice;
Locația de desfășurare: CODRU Urban Garden – Cazarma U
19:30 – Concert Alina Eremia
Locația de desfășurare: Piața Unirii din Timișoara
Prin Campania de conștientizare şi prevenire a pericolelor provocate de traficul de persoane şi traficul de droguri „Comunitatea e cu tine – No person left behind” ne propunem o informare direct de la cei din prima linie, cei care sunt responsabili în a preveni, a proteja şi a oferi suport persoanelor care au căzut pradă consumului de droguri, sau pot fi/sunt victimele traficului de persoane.

Întotdeauna #pentrutine, pentru a te proteja să rămâi în siguranţă! Proiect cultural finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

2 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

4 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

5 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

5 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

5 ore ago