Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Asociația INCA România au semnat planul campaniei de prevenire a traficului de persoane ,,Munca fără forme legale – un pas mai aproape de traficul de persoane”. Campania se derulează în perioada aprilie-decembrie 2021, în spațiul outdoor și online, și vizează creșterea gradului de informare a românilor care muncesc…
Marș împotriva traficului de persoane la Timișoara / FOTO
Peste 600 de oameni au fost, în 2017, victimele traficului de persoane în România. În cele mai multe cazuri a fost vorba de prostituție. În Timișoara a avut loc joi Marșul Libertății.
Ai carte, ai parte… de libertate. Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane
Centrul Regional Timișoara Împotriva Traficului de Persoane, AIDRom Timișoara și Fundația Missio Link Internațional derularează unui proiect menit să marcheze Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane. Se întâmplă pe 18 octombrie, sub sloganul „Ai carte, ai parte de… libertate”.
Romania nu prea stie ce sa faca cu victimele traficului de persoane. Ce spune Ambasada SUA
Sute, poate chiar mii de români sunt, în fiecare an, victime ale traficanților de persoane. Cei mai mulți provin din mediul rural și sunt atât duși la muncă în condiții inumane, cât și exploatați sexual. România nu prea știe cum să gestioneze această problemă, statul nu oferă sprijin pentru victime, iar asta trebuie să se schimbe.
Acuzat de trafic de persoane, „Diamant” spune ca a ajutat oameni necajiti
Trifu Novacovici, zis „Diamant”, a dat declarații în fața procurorilor. El s-a prezentat de bunăvoie la audierile din dosarul în care este acuzat de trafic de persoane. „Diamant” susține că e nevinovat și că autoritățile i-au pus degeaba sechestru pe casă. UPDATE: După mai multe ore de audieri, Tribunalul Timiș a decis ca Novacovici să fie cercetat în stare de libertate.