Opinii

Dominic Fritz și doamna de fier forjat a PSD-ului

Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, și-a limpezit preferințele electorale în cursa pentru Primăria Timișoara. Dacă nu va fi el alesul – și dumnealui știe că nu va fi – atunci Dominic Fritz ar fi socotit răul mai mic în raport cu Nicolae Robu, cel căruia sondajele de opinie i-ar da în acest moment cele mai mari șanse de a obține victoria. Simonis e convins că un primar PSD ar fi mai bun decât actualul primar (ce era să zică?), dar că Dominic Fritz „cel puţin în ceea ce priveşte viziunea şi bunele intenţii, nu se poate compara cu Nicolae Robu”… dar haideți să nu-i mâncăm din gură șefului pesedist „Cred că Nicolae Robu a fost un primar mult mai rău decât actualul, dar oricare dintre colegii pe care i-am prezentat astăzi poate fi un primar mai bun decât Dominic Fritz”, a subliniat Alfred Simonis.

Dar să vedem ce-a prezentat Alfred Simonis ca variante de primari PSD de Timișoara, în cadrul filialei Timiș, cu ocazia unei frumoase ședințe: subprefectul Sorin Ionescu, prim-vicepreședinte al PSD Timis; prim-vicele PSD Timis, Adrian Cionca; prefectul Mihai Ritivoiu, președintele PSD Timis, Alfred Simonis, si consilierul local al PRO Romania, Roxana Iliescu (in baza parteneriatului dintre PSD si PRO Romania). Pe lista pentru şefia C.J. Timiş sunt înscrişi senatorii Eugen Dogariu şi Sebastian Răducanu, Alexandru Iovescu, Mihai Ritivoiu şi Alfred Simonis. Lume bună, ar zice Marcel Ciolacu.

Acești domni și doamne vor trebui să salveze onoarea filialei cumva. Dacă n-are încotro și e musai să candideze la locale, președintele Simonis probabil că va încerca să-l învingă pe Alin Nica, actualul lider al CJ Timiș și al filialei județene liberale. Dar pentru așa ceva am fost deja pregătiți cu mic cu mare, n-ar fi nicio surpriză. La primăria însă, PSD obișnuia să pună oameni pregătiți să piardă, iar pentru anul viitor nu se va schimba jocul. Dacă există, totuși, o miză pentru alegerea filialei Timiș a PSD, atunci aceasta va fi a impactului cât mai mare în lupta dintre primii doi plasați în cursă: Nicolae Robu (PNL) și Dominic Fritz (USR).

Alfred Simonis a zis deja cine ar fi mai bine să câștige. Da, un pesedist, dar asta e mai greu de realizat. Atunci, în lipsă de pesedist și în logica a ceea ce a spus despre binele municipal, Alfred Simonis ar trebui să se asigure că nu câștigă Nicolae Robu, ci Dominic Fritz. Și ar putea face asta promovând în postura de candidat al PSD pe cineva care va lua voturi de la Nicolae Robu, adică un candidat de profil asemănător cu Nicolae Robu. Cum găsim acea candidată perfectă, persoana combativă, zi de zi cea mai critică la adresa lui Dominic Fritz, un adevărat câine de pază al democrației (căci femininul nu-l pot folosi), cum o găsim pe dumneaei dacă nu citind presa și lotul de candidați al PSD Timiș.

Despre Nicolae Robu se spune din diferite sondaje de opinie că ar avea ceva procente, să zicem zece, peste Dominic Fritz în ideea că în studiu nu au intrat alți candidați cu care Nicolae Robu să împartă ce a capitalizat anti-Fritz. Dar când acea candidată energică a PSD va ieși în competiția electorală să facă exact ce face Nicolae Robu, cifrele vor fi altfel, iar Dominic Fritz n-are decât să se bucure.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

5 minute ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

29 de minute ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

54 de minute ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

4 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

4 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

4 ore ago