Politica

Liberalii au analizat și au tras concluzia: actuala conducere a Primăriei Timișoara nu se luptă pentru oraș

Liberalii timișoreni îi acuză pe cei de la vârful conducerii Primăriei Timișoara că nu își dau interesul pentru problemele principale ale orașului. Acum, motiv de analizat e proiectul sălii polivalente, iar criticul modului de lucru este chiar un membru al conduceri ”trilaterale” a municipalității, e drept unul care a cam fost izolat de partea USR, respectiv viceprimarul Cosmin Tabără.

Indicatorii tehnico-economici pentru Sala Polivalentă din Timișoara au fost aprobați la București, dar proiectul riscă să fie blocat de studiul de circulație incomplet, spun liberalii. Aceasta după ce primăria a aprobat acum două zile, la rândul ei, noi indicatori. Conform lui Tabără, problema e cu un studiu de trafic pentru zona unde va fi stadionul și sala polivalentă.

“Opt luni de zile am insistat pentru asumarea îndeplinirii acestei solicitări venite de la CNI. Un studiu de trafic nu este mare lucru, mai ales că Primăria Timișoara are o întreagă direcție tehnică. Cerința CNI a fost tratată cu dispreț de către conducerea USR a Primăriei și, doar la insistențele mele, a fost depus un studiu, iar acela, din păcate, a fost realizat necorespunzător”, spune Tabără.

În februarie 2023, CNI a solicitat Primăriei Timișoara coordonarea sistematizării pentru amplasamentul Sălii Polivalente cu celălalt obiectiv de investiții de pe lista CNI – construirea Stadionului, precum și reanalizarea soluției unei parcări supraterane și a căilor de acces/evacuare.

”Ce s-a făcut în aceste 8 luni? Un studiu incomplet, scris pe genunchi, fără vreun efort sau zbatere ca timișorenii să primească Sala Polivalentă de top pe care o merită. Încă o sfidare marca Fritz!”, spun liberalii.

Și ca un semn că protestele liberale au și puțin iz electoral (deja), ei vorbesc și despre luptele pe care fostul primar, destul de posibil viitor candidat la funcția supremă din Primăria Timișoara, Nicolae Robu, le-a avut pentru a ”smulge” de la administrația PSD a județului, de atunci, sala polivalentă. E proiectul liberalilor sala mult discutată, insistă aceștia!

”Reamintim că fostul primar Nicolae Robu a fost cel care a luptat ca această sală să fie construită la Timişoara și nu la Giroc, așa cum dorea șeful PSD de atunci, Călin Dobra. Deși era guvernare social-democrată, lupta pentru Sala Polivalentă a fost câștigată de liberalul Nicolae Robu. Proiectul a fost inițiat în 2012 de către administrația liberală cu Nicolae Robu ca Primar și susținut până în 2020, luptele pentru el având ca rezultate concrete înscrierea obiectivului în lista sinteză a CNI, apoi alocarea finanțării pentru studiul de prefezabilitate, studiul de fezabilitate și alte studii și licitarea elaborării acestora de către CNI. Tot administrația liberală cu Nicolae Robu primar a elaborat pentru CNI documentele fundamentale, de start al investiției, numite Nota conceptuală și Tema de proiectare”, conform liberalilor.

Cei de la PNL mai consideră că cei de la USR, care conduc primăria, nu se luptă pentru oraș. Chiar și câștigurile ar fi tot datorate liberalilor.

”Lupta pentru Timișoara a fost abandonată însă de către administrația Fritz, a cărei conducere ori distruge, ori întârzie dezvoltarea orașului! Iar mai nou, ca să își ascundă neputința, a început să își aroge merite pentru investiții cu care nu are nicio legătură. La fel procedează și în cazul recuperării unor bunuri patrimoniale, acțiune care se întâmplă în urma proceselor inițiate de administrația liberală, mai mult, chiar a sentințelor din timpul acesteia, dar abia acum rămase definitive prin respingerea contestării lor la Înalta Curte de Casație și Justiție.”, mai arată PNL-iştii.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

13 minute ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

18 minute ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

23 de minute ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

O oră ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

3 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

5 ore ago