Politica

Nicolae Robu şi-a dat AUR-ul pe faţă. Cuvinte elogioase ale fostului primar pentru extremiştii lui George Simion

Un partid care are trăiri, e în mare creştere şi face lucruri de apreciat. Astfel este descrisă formaţiunea extremistă AUR de către Nicolae Robu, fost primar al Timişoarei şi candidat pentru un nou mandat. Robu are o părere foarte bună şi despre PSD, partid cu PNL guvernează „pentru binele ţării”. În schimb, l-a „demascat” încă o dată pe Dominic Fritz care ar fi „în serviciul unui grup geopolitico-economic, germano-austriaco-român”.

Într-un video-interviu în care fiecare întrebare a fost pe modelul „Aşa e că sunteţi înalt, frumos şi deştept, în timp ce advrsarii dumneavoastraă sunt mici, proşti şi cu bube în cap?”, Nicolae Robu a făcut scurte analize privind trei partide din spectrul politic actual. Şi i-a dat cu plus la PSD şi AUR, iar în schimb un mare minuis la USR.

„Chiar şi AUR este un partid (faţă de USR – n.a.) care a crescut foarte mult. A apărut recent, după cum bine ştim. Dar are o trăire, are o viaţă internă de organizaţie. Sunt şi acolo diverse lucruri care sunt de apreciat. Trebuie să fim obiectivi. Dar la USR ca şi cum n-ar exista ca partid”, a spus Robu despre partidul condus de George Simion.

Trebuie amintit aici că, de de aproape trei ani de când s-a înscris în cursa pentru un nou mandat, Robu a preluat multe dintre mesajele AUR-iste. Mai mult, unul din apropiaţii săi, Alin Popoviciu, fost sectretar general al PNL Timiş în perioada în care Robu era preşedinte, îşi negociază acum un loc în AUR. Popoviciu a fost exclus din PNl de către actula conducere, dar a fost alături de Robu de la începutul noii sale aventuri electorale.

Robu are cuvinte de laudă şi vizavi de PSD, partid cu care PNL ar guverna „pentru binele ţării”.

„PSD este un partid foarte serios. Este foarte bine structurat. Îl cunosc foarte bine. Am fost de-a lungul timpului adversari politici, dar asta nu înseamnă că nu ne respectăm şi că eu vreodată nu aş fi apreciat tot ce am văzut bun la PSD. Vă spun că şi acum PSD e un partid foarte bine aşezat. Sigur, acum suntem în parteneriat la guvernare (după ani buni, Robu vorbeşte de PNL la persoana I – n.a.), dar pe de altă parte, fiecare din cele două partide în alegerei încearcă să obţină cât mai mult, cum este şi firesc. Dar pentru binele ţării, iată se guvernează împreună. Cu cine să guvernezi? Cu USR? S-a văzut ce iese dintr-o guvernare cu USR. DEZASTRU!”, a dat verdictul Robu.

După două formaţiuni pe care le-a lăudat, fostul primar a disecat şi situaţia din USR.

„Îmi vine să râd. Ăsta-i partid? (…) Toţi cetăţenii acestei ţări au rămas dezamăgiţi de prestaţia acetui partid atunci când a fost la guvernare şi văzând apoi ce fac oamenii săi în poziţiile din administraţia locală. Cum ar putea să fie timişorenii mulţumiţi de USR? N-au cum să fie mulţumiţi de USR (…) Eu ştiu, că am câţiva apropiaţi care rămân consecvenţi în USR chiar dacă sunt total nemulţumiţi. Cât mai rămân că, după cum mi-au spus, nu o să mai rămână mult. Oamenii însă speră că pot produce o schimbare acolo. Au trecut alegerile şi nici vorbă de schimbare, fiindcă nici n-a avut contracandidat dl. Samuel Dominic Fritz. Şi aceşti apropiaţi îmi spun că nemulţumirile sunt foarte mari. Numai că nu ies în afară. Oamenii sunt nemulţumiţi fiindcă nu există o viaţă de organizaţie. Dominic Fritz este totul. Restul nu contează (…) Eu ştiu ce înseamnă viaţă de organizaţie de partid, fiindcă am ceva experienţă (…) Aşa că, să vorbească Dominic Fritz de degringoladă în PNL şi PSD…”, a analizat Robu situaţia din USR.

Aflat în continuare în război cu Oculta, Robu n-a uitat nici de această dată să spună care e „realitatea” despre cine ar sta în spatele lui Dominic Fritz.

„Domnul Fritz este în serviciul unui grup geopolitico- economic, germano-austriaco-român. Asta e realitatea! Şi îl doare pe el în cot de Timişoara, de timişoreni, de Timiş, de timişeni şi, până la urmă, de România”, a dat verdictul Robu

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

2 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

2 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

2 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

3 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

3 ore ago