Sport

Poli câştigă derby-ul Banatului în Superliga de fotbal feminin

Politehnica Timișoara a trecut cu 3-1 de Banat Girls în etapa a VI-a a Superligii de fotbal feminin, într-o partidă disputată sâmbătă pe stadionul Știința.

Prima parte a întâlnirii a fost echilibrată, cu o posesie mai bună pentru Politehnica. O ocazie imensă a aparţinut echipei oaspete şi venit la jumătatea primei părți, după un corner al Larisei Grigore. Fotbalista care a înlocuit-o pe Bianca Ienovan a centrat, mingea a ajuns la Nicol Dincă-Vuia, aceasta a trimis cu capul în centru, iar Tatiana Peșterean a lovit greșit balonul în marginea careului de 6 metri și nu a reușit să trimită în plasă.

Gazdele au deschis scorul în minutul 43, când Dyana Dawood a pătruns în careu din partea dreaptă, a șutat și a învins-o pe Denisa Marcea, stabilind scorul pauzei.

La două minute de la reluare, Tatiana Peșterean a greșit o pasă, Emily Scaramelo a recuperat și a punctat pentru 2-0.

Vizitatoarele au revenit în joc în minutul 68, când o pasă a Alexandrei Hornea a ajuns la Melisa Șodinca, aceasta a pătruns și a șutat în portarul Sara Câmpean, balonul respins a ajuns la Cristina Sucilă, care a trimis în plasă, reușind al patrulea său gol din sezon.

Scorul final a fost stabilit de Laura Sondore, în al doilea minut de prelungire. Fotbalista lui Poli a profitat de un moment de neatenție al apărării adverse, a primit o pasă de la Antonia Bratu și a trimis în plasă, stabilind scorul final, 3-1.

În runda viitoare, ultima a turului din sezonul regular, Banat Girls primește vizita Farului Constanța, iar Politehnica va merge pe terenul campioanei, U Cluj.

Politehnica Timișoara: Sara Câmpean – Teodora Meluță (c), Melinda Nagy, Antonia Bratu, Anda Jivan, Nikoleta Kurja, Dyana Dawood (min. 86 Laura Sondore), Roxana Mirea, Emily Scaramelo, Andreea Șepețan (min.57 Shaira Pera), Dimitra Ivanova.

Banat Girls: Denisa Marcea – Bianka Granados, Claudia Bistrian, Tatiana Peșterean (min.50 Elena Ruvilă), Laura Desmerean, Nicol Dincă-Vuia, Andrada Ungur, Cristina Sucilă, Melisa Șodinca (min. 77 Alexandra Trofimov), Alexandra Hornea (min.77 Maria Cortina Alvarez), Larisa Grigore (min.46 Mihaela Cătărău).

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Cosmin Stan la „centenar” de meciuri pe banca Dumbrăviței, care are meci greu acasă

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița revine pe stadionul „Ștefan Dobay”, cu prilejul meciului cu CS Mioveni,…

16 minute ago

18 octombrie, ziua în care Timișoara a renăscut

Acum 308 ani, trupele habsburgice conduse de Eugeniu de Savoya au cucerit cetatea Timișoarei, ocupat…

O oră ago

UVT ajută la specializarea personalului din creșe și grădinițe

Universitatea de Vest Timișoara e partener în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR, care urmărește…

O oră ago

Începe numirea noilor primari și a consiliilor locale alese în vară

La câteva luni de la alegerile locale, de astăzi începe numirea primarilor pe care cetățenii…

O oră ago

Eterna fascinaţie a politicianului român pentru securişti. Idioţii utili ai serviciilor

Au trecut aproape două săptămâni de la momentul în care PSD a eliminat-o pe Diana…

3 ore ago

Weekend festiv la Iulius Town: petrecere inedită la MINA Pop-Up, spectacol de dans contemporan, teatru de păpuși și demonstrații militare

Sfârșitul de săptămână este marcat în Iulius Town cu muzică, dans, dar și cu ateliere…

4 ore ago