Administratie

Primăria Timișoara caută executant pentru veceuri inteligente în Piața 700. Se alocă aproape 400.000 de lei pentru o asemenea incintă

Municipalitatea timișoreană a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție a veceului ”deștept”, pe care dorește să îl amplaseze în Piața 700. Noile incinte ”intime” vor funcționa automat și vor avea autocurățare.

Obiectul contractului este serviciul de proiectare, serviciul de verificare tehnică a documentației tehnice, serviciul de asigurare a asistenței tehnice de specialitate din partea proiectantului pe parcursul derulării lucrărilor și execuția lucrărilor de constructii-montaj necesare realizării, finalizării și recepționării obiectivului “Amplasare toalete publice automate cu autocuraățare, Piața 700”. La final va rezulta un modul de toaletă automată, cu autocurățare, și o cișmea racordate la utilități, Aceasta va fi amplasată pe partea cu strada Gheorghe Dima.

Primăria mai cere, prin caietul de sarcini, ca veceurilor să fie semnalizate, pentru a putea fi văzute de utilizatori, să aibă facilități de genul senzorilor la uși și la robinetele de la lavoare, mecanismele de tragere a apei, coșuri de gunoi, hârtie igienică. Toaletele vor trebui să aibă și posibilitatea de a fi folosite de persoanele cu dizabilități. Ușa de acces va avea minim un metru lățime, dimensiunea minimă a cabinei trebuie să fie de cel uțin 1,9 metri lățime și 1,9 metri adâncime. Vor fi amplasate balustrade orizontale, iar în cabine vor fi amplasate distribuitoare de hârtie igienică. Veceurile trebuie să fie echipate cu o clapetă de spălare și un dispozitiv de spălare automată pentru a permite spălarea după utilizare. În același timp, veceurile vor fi și economice, pentru o ”tură” se vor folosi maxim șase litri de apă/jet de apă.

Pentru aceste lucrări sunt alocate 378.000 de lei, iar durata contractului va fi de nouă luni, dintre care șapte luni vor fi alocate specialiștilor pentru conceperea și desenarea veceului inteligent, iar pentru construcția efectivă sunt disponibile doar două luni.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

6 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

8 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

11 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

11 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

11 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

12 ore ago