Politica

Nicolae Robu, confirmat din nou, 99%, de Alin Nica pentru candidatura la Primăria Timișoara: ”Oamenii îl vor la Timișoara”

Un singur pas birocratic mai stă în calea numirii lui Nicolae Robu în fotoliul de candidat al PNL la funcția de primar al Timișoarei, a anunțat Alin Nica, președintele PNL Timiș, respectiv aprobarea în Biroul Politic Județean. Prezentând o armonie aproape perfectă în filială, șeful acesteia spune că decizia punerii pe buletinul de vot a celui care la precedentul scrutin a pierdut postul de primar este aprobată aproape integral de liberali.

Eu sunt primul interesat să alegem cel mai bun candidat care să strângă cele mai multe voturi în tolba partidului, vistieria partidului, la alegerile de anul viitor”, ne spune Nica, motivându-și susținerea pentru Robu.

”Este clar că vom alege și aproape că l-am ales, cel mai bun candidat pe care oamenii îl vor în Timișoara. Iar sondajele pe care le-am făcut, că nu luăm decizii pe sentimente sau pe afinități, sondajele arată clar, că  fostul și viitorul primar Nicolae Robu are cele mai mari șanse de a câștiga un nou mandat în fruntea municipiului nostru. Formal, statutar, propunerea se aprobă în Biroul Politic Județean. Însă, deja am avut mai multe discuții, inclusiv în Biroul Politic Județean legat de acest aspect,  iar aprobarea va fi, eu zic, doar o formalitate. Va avea loc în perioada următoare, nu au intrat zilele în sac. Noi putem să facem această aprobare oricând, conform statutului. În proporție de 99%, Nicolae Robu este candidatul PNL la Primăria Timișoara, practic eu aș spune 100%, dar, pentru că îmi rezerv un mic procent, pentru că nu am făcut încă validarea formală în partid”, a spus Nica, luni.

La fel de sigur, 99% , este Nica și de candidatura sa la funcția de președinte al CJ Timiș. Ce e sigur, nu va fi o candidatură comună PSD – PNL.

„Sub nicio formă nu vom avea candidat comun, cel puțin după imaginea pe care o avem în momentul de față cu privire la ce se va întâmpla anul viitor. (…) Ne face să credem că nu vor dori să sprijine candidații noștri și să avem o candidatură comună. Evident, noi suntem deschiși către orice sprijin. Dacă ei vor să susțină candidatul PNL la Timișoara și la Timiș nu ne vom opune”, a mai declarat liderul PNL Timiș, fără a uita să amintească, din nou despre posibila alianță existentă între PSD și USR în Timiș.

 

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz: “Nu poți elimina o candidată pro-rusă din competiție cu instrumente putiniste”

Preşedintele USR Timiş, Dominic Fritz, primar al Timişoarei, a reacţionat imedait după ce Curtea Constituţională…

8 ore ago

Fantasmele lui Cyrano de Bergerac vin în premieră duminică la Teatrul Național

Teatrul Național din Timișoara invită publicul duminică, 6 octombrie 2024, de la ora 19, în…

16 ore ago

Dumbrăvița își îndeplinește obiectivul la Chiajna și vine cu un punct acasă

Mai multe rezultate pozitive afară decât acasă. CSC Dumbrăvița a încheiat la egalitate, 0-0, meciul…

17 ore ago

Garda de Mediu Timiș a dat 90 de amenzi în primele nouă luni ale anului

Garda de Mediu Timiș a acordat, în primele nouă luni ale acestui an, amenzi de…

18 ore ago

CCIA Timiș, în discuții cu Ambasada Canadei la București

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș dorește să colaboreze cu Canada. Președintele CCIAT, Florica…

19 ore ago

A vrut să zboare pe un drum național! Când te oprește radarul la 213 km/ora

Un timişorean s-a ales cu permisul suspendat şi o sancţiune de aproape 2.500 de lei,…

19 ore ago