Administratie

Trei milioane și jumătate pentru stații de încărcare. Primăria Timișoara caută executant pentru infrastructura de alimentare a autobuzelor electrice

Primăria Timișoara a pregătit peste trei milioane de lei pentru realizarea lucrărilor aferente locațiilor unde se vor monta în oraș zece stații de încărcare a autobuzelor electrice. Toate sunt de tip rapid, urmând a fi amplasate în mai multe zone din oraș.

În baza contractului care se va încheia, se vor executa lucrări aferente obiectivului de investitii ,,Lucrări de energoalimentare a stațiilor de încărcare, rețea de alimentare locală și platformă de garare pentru autobuze electrice”.

În vederea amplasării stațiilor de încărcare rapidă este necesară realizarea unor fundații de beton cu armătură, postamente pentru echipamente și pozarea în subteran a cablurilor. Acestea fiind folosite pentru amplasarea stațiilor de conectare a pantografelor și tablourilor electrice ale stațiilor de încărcare.

Pe Calea Șagului vor fi trei stații de încărcare, pe Calea Buziașului – două stații, pe strada Traian Grozăvescu – două stații, pe Calea Stan Vidrighin nr. 2 – o stație, iar pe strada Strada Paul Morand – o stație. Pe strada Oituz vor fi două locații unde se vor realiza stațiile,

Lucrări necesare includ lucrări de desfacere infrastructură: tăiere, decapare, spargere, transport moloz. De asemenea se vor efectua săpături, armare, turnare beton, subtraversare, lucrări de refacere carosabil.

Deocamdată, din stațiile de încărcare primite la pachet cu autobuzele, prin proiectul Ministerului Dezvoltării, Societatea de Transport Public Timișoara a montat decât 11 dintre acestea, toate la garajul din Dâmboviței.

Conform caietului de licitație, valoarea estimată a contractului este de 3.531.003 lei fără TVA.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

2 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

6 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

9 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

9 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

9 ore ago