Invatamant

Universitatea de Vest, premiată pentru promovarea zonei metropolitane Timișoara ca destinație turistică

Universitatea de Vest din Timișoara a primit Diploma Onorifică de Excelență în semn de recunoaștere pentru rolul Universității de Vest din Timișoara, catalizator central al sistemului academic, al transformării educației în Banatul istoric, al inițiativelor, acțiunilor și inovării în cele mai diverse domenii. Distincția a fost acordată în urma vizitei lui Sever Avram, Coordonator General în cadrul Reprezentanței World Center for Excellence of Destinations

Oaspetele a fost întâmpinat de prorectorul UVT, Mădălin Bunoiu.  Acordarea distincției subliniază contribuția excepțională a UVT la pregătirea cu succes a zonei metropolitane Timișoara ca viitoare Destinație de Ospitalitate Culturală și Turistică, recunoscută treptat pe plan internațional.

Distincția aniversară este atribuită prin consultare împreuna a două entități: Catedra Internațională Onorific în sprijinul Strategiei UE a Regiunii Dunării ”Jean BART” (CIO-SUERD), prima platformă de internaționalizare a educației în România, aplicând conceptul de Lifelong Learning, fondată în anul 2012 de către Fundația EUROLINK – Casa Europei, Membră Afiliată EUNET – European Network for Education and Training cu amabilul sprijin și în parteneriat cu Academia Română și Reprezentanța Regiunii Bazinului Dunăre – Marea Neagră a World Center for Excellence of Destinations – CED.travel (Montreal, membră afiliată UNWTO), rețea în spiritul promovării standardelor, metodologiei și criteriilor Programului de Certificare SMED Lab.

Adoptarea sloganului „La UVT, Cultura este Capitală!” a reușit să călăuzească sistematic și cu minuțiozitate numeroasele conferințe, dezbateri, expoziții, alte activități de cercetare, dezvoltare, inovare și formare de tip Lifelong Learning, promovate cu asiduitate și recomandate atât de UNESCO, cât și de Consiliul UE și Comisia Europeană, cu predilecție în ultimii ani.

Rezultatele nu au întârziat să apară, fiind de așteptat un bilanț de succes al implicării UVT în cadrul programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, fapt care a îndreptățit acordarea acestui Titlu și a Diplomei Onorifice de Excelență.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

20 de minute ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

2 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

2 ore ago

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

3 ore ago