Administratie

54 de apartamente de le Calea Circumvalațiunii vor beneficia de condiții de locuire mai bune în urma reabilitării blocului în care trăiesc

Primăria Municipiului Timișoara continuă procesul de reabilitare termică a blocurilor, pentru care au fost încheiate contracte de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. De curând a fost semnat contractul de execuție pentru încă un imobil, situat pe Calea Circumvalațiunii, nr. 20.

Proiectul “Îmbunătățirea eficienței energetice în sectorul rezidențial prin reabilitarea termică a blocurilor de locuințe: Bulevardul Cetății, strada H. Coandă, Bd. G. Dragalina, strada Teiului, strada Burebista, C. Circumvalațiunii“ presupune lucrări de izolare termică, de înlocuire a tâmplăriei și geamurilor, și lucrări de rehabilitate termică a planșeelor și teraselor.

Mai exact, lucrările presupun izolarea termică a pereților exteriori cu vată minerală bazaltică de 10 cm, respectiv 10 cm polistiren extrudat la soclu; înlocuirea tâmplăriei din lemn și metal cu tâmplărie etanșă cu rama PVC și geamuri duble și înlocuirea ușilor de acces în clădire cu uși PVC cu geam termoizolant la partea superioară, iar la cea inferioară panel PVC; închiderea balcoanelor este similară cu cea de schimbare a tâmplăriei și are ca scop îmbunătățirea aspectului clădirii și a creșterii coeficientului termic; reabilitarea termică a planșeului peste subsol se realizează cu polistiren de 8 cm; reabilitarea termică a planșeului peste ultimul nivel se execută cu polistiren cu grosime de 16 cm.

Primăria Timișoara a repornit lucrările de reabilitare termică, cu fonduri europene, la 68 de imobile, în urma procesului de revizuire a soluției tehnico-economice. Dintre acestea, 14 blocuri au fost reabilitate termic, 28 blocuri sunt în execuție, iar celelalte sunt în diverse etape procedurale.

Actuala lucrare are o valoare de 922.491,27 lei (fără TVA) și va dura aproximativ 7 luni. În total, 54 de apartamente vor beneficia de reabilitare termică.

Primăria Timișoara va solicita finanțare pentru reabilitarea termică a blocurilor și prin Programul Regional Vest (PRV) 2021 – 2027. Astfel, se va extinde numărul imobilelor reabilitate energetic. Sunt vizate, în special, blocuri din zonele Cetății, Gheorghe Lazăr, Circumvalațiunii și Torontalului.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

8 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

12 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

12 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

13 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

13 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

13 ore ago