Politica

Nicolae Ciucă vine la Timişoara pentru a analiza la faţa locului tensiunile din PNL Timiş. Se caută o masă critică de primari pentru schimbarea lui Alin Nica din fruntea filialei

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, va veni la finalul acestei săptămâni la Timişoara pentru a analiza la faţa locului tensiunile din filiala locală a partidului. Vizita vine după ce, o nouă încercare de puci la adresa preşedintelui PNL Timiş, Alin Nica, a eşuat duminică şi luni la Bucureşti.

Alin Nica a rezistat unei noi tentative de schimbare din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. Aceasta trebuia să se producă astăzi în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) al PNL, dar discuţiile decisive au avut loc duminică, într-o întâlnire informală a conducereii partidului. Nu a fost prima şi, probabil, nici ultima încercare de mazilire a lui Nica din fruntea PNL Timiş. Presiunile pentru schimbarea lui sunt atât din interiorul, cât şi exteriorul PNL, inclusiv din afara politicii. Contestatarii lui Nica arată că ar fi cel puţin nouă primari PNL care ar urma să treacă la PSD, în cazul în care acesta rămâne şeful organizaţiei.

Potrivit mai multor surse, tandemul din fruntea PNL, Nicolae Ciucă – Lucian Bode (secretar general), ar vrea schimbarea lui Nica, dar se loveşte de refuzul majorităţii membrilor BPN, în special al senatoarei de Timiş Alina Gorghiu, ministră a Justiţiei. Aceleaşi surse afirmă că s-a ajuns la o dispută personală între tandemul amintit şi Nica, Ciucă şi Bode simţindu-se sfidaţi de liderul PNL Timiş.

Pe de altă parte, cu toate că există multe nemulţumiri în rândul primarilor, totuşi numărul celor care vor acum o schimbare la vârful filialei este mai mic decât anul trecut. Primarii reproşează, în primul rând, faptul că la negocierile cu PSD, Nica a pierdut mai toate instituţiile deconcentrate. Apoi, cei nemulţumiţi arată că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, Nica nu i-ar fi sprijinit, existând multe probleme de ordin fianciar, în primul rând, la nivelul oraşelor şi comunelor conduse de edili PNL. Pentru a demonstra că lucrurile nu sunt chiar aşa, Nica a fost de această dată însoţit la Bucureşti de 22 de primari, care şi-au anunţat sprijinul pentru el.

Cert este faptul că, pentru a analiza situaţia la faţa locului, Nicolae Ciucă va veni vineri al Timişoara. Iniţial s-a vorbit că va fi însoţit şi de Bode, care însă nu va mai ajunge. Informaţia a fost confirmată şi de Nica, liderul PNL Timiş afirmând pentru deBanat că Ciucă vine la invitaţia sa. Pe de altă parte, unele surse din partid afirmă că, dacă vineri se vor aduna cel puţin zece primari care să-l conteste pe Nica, Biroul Politic Judeţean (BPJ) va fi dizolvat, implicit Nica va pierde poziţia de preşedinte. În acest caz, afirmă aceleaşi surse, preşedinte interimar va fi adus Marcel Vela de la Caraş-Severin.

 

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

3 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

6 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

7 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

7 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

8 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

8 ore ago