Timișoara va trebui, conform contractului prin care a primit titlul de Capitală Europeană a Culturii, să facă o autoevaluare a impactului acestui titlu asupra orașului, dar și a rezultatelor obținute. Așadar, prin Centrul de Proiecte, organismul pus să se ocupe de TM2023, caută firmă care să cerceteze impactul proiectului. Suma pusă la dispoziție este una mai mult decât generoasă!
Proiectul ”Servicii de realizare de studii de piață și monitorizare culturală în contextual Programului național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” va urmări cuantificarea datelor aferente impactului asupra orașului a titlului amintit.
Datele obținute vor fi analizate de Centrul de Proiecte și ai săi specialiști.
”În conformitate cu Decizia nr. 445/2014/UE, toate orașele care dețin Titlul de Capitală Europeană a Culturii în perioada 2020-2023 au obligația de a realiza auto evaluări ale rezultatelor și impactului Titlului. Comisia Europeană a publicat un ghid în acest sens, în care invită orașele care dețin Titlul de CEaC să utilizeze un set comun de indicatori cu prioritate, indicatori care corespund criteriilor de evaluare, obiectivelor generale și specifice ale CEaC, așa cum sunt acestea formulate în Decizie, și modului în care acestea sunt transpuse în obiective operațional la nivelul orașului. De asemenea, Comisia Europeană invită orașele să adapteze și să definească indicatori specifici contextului, priorităților și activităților care definesc propriilor obiective. În acord cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 42 din 12 iunie 2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susținerea desfășurării Programului național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” actualizată și pe baza direcțiilor indicate de dosarul de candidatură actualizat, Planul de monitorizare și evaluare a rezultatelor și impactului Programului TM2023), trimis către Comisia Europeană în octombrie 2022 de către Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Ministerul Culturii, Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara coordonează monitorizarea și evaluarea rezultatelor și impactului Programului național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”. În acest sens, cea mai mare parte a datelor despre rezultatele și impactul evenimentelor și proiectelor care constituie Programul național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” vor fi generate și colectate în cadrul unor analize și studii realizate de către Operatori independenți, în cadrul unor contracte de servicii de cercetare încheiate de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara cu aceștia, în urma unor procese competitive de achiziții publice”, se spune în dosarul de licitație.
Suma oferită în acest contract este de 877.250 de lei.
În şedinţa BPN a PNL desfăşurată duminică seara s-au luat câteva decizii care privesc şi…
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…