Administratie

Evaluare de 900.000 de lei. Monitorizare a impactului TM2023 asupra orașului

Timișoara va trebui, conform contractului prin care a primit titlul de Capitală Europeană a Culturii, să facă o autoevaluare a impactului acestui titlu asupra orașului, dar și a rezultatelor obținute. Așadar, prin Centrul de Proiecte, organismul pus să se ocupe de TM2023, caută firmă care să cerceteze impactul proiectului. Suma pusă la dispoziție este una mai mult decât generoasă!

Proiectul ”Servicii de realizare de studii de piață și monitorizare culturală în contextual Programului național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” va urmări cuantificarea datelor aferente impactului asupra orașului a titlului amintit.

Datele obținute vor fi analizate de Centrul de Proiecte și ai săi specialiști.

”În conformitate cu Decizia nr. 445/2014/UE, toate orașele care dețin Titlul de Capitală Europeană a Culturii în perioada 2020-2023 au obligația de a realiza auto evaluări ale rezultatelor și impactului Titlului. Comisia Europeană a publicat un ghid în acest sens, în care invită orașele care dețin Titlul de CEaC să utilizeze un set comun de indicatori cu prioritate, indicatori care corespund criteriilor de evaluare, obiectivelor generale și specifice ale CEaC, așa cum sunt acestea formulate în Decizie, și modului în care acestea sunt transpuse în obiective operațional la nivelul orașului. De asemenea, Comisia Europeană invită orașele să adapteze și să definească indicatori specifici contextului, priorităților și activităților care definesc propriilor obiective. În acord cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 42 din 12 iunie 2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susținerea desfășurării Programului național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” actualizată și pe baza direcțiilor indicate de dosarul de candidatură actualizat, Planul de monitorizare și evaluare a rezultatelor și impactului Programului TM2023), trimis către Comisia Europeană în octombrie 2022 de către Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Ministerul Culturii, Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara coordonează monitorizarea și evaluarea rezultatelor și impactului Programului național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”. În acest sens, cea mai mare parte a datelor despre rezultatele și impactul evenimentelor și proiectelor care constituie Programul național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” vor fi generate și colectate în cadrul unor analize și studii realizate de către Operatori independenți, în cadrul unor contracte de servicii de cercetare încheiate de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara cu aceștia, în urma unor procese competitive de achiziții publice”, se spune în dosarul de licitație.

Suma oferită în acest contract este de 877.250 de lei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Liceenii din Timişoara au intrat în spaţii interdimensionale şi au creat opere de artă/FOTO

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de…

7 ore ago

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari,…

9 ore ago

Poli Kids Fest vine cu o mulţime de surprize, activităţi distractive şi chiar ridicări cu balonul

Lumea inocenţei şi a copilăriei va fi recreată cu ajutorul UPT în acest weekend. Campusul…

10 ore ago

La Timișoara se pregătesc mai multe eveniment dedicate zilei de 1 Iunie/Foto

Timișoara va avea, cu ocazia zilei de 1 Iunie, o serie de evenimente care sunt…

10 ore ago

Sfârşit tragic pentru un tânăr de 31 de ani, care a murit în bazinul de înot din zona Dacia

Un tânăr şi-a găsit sfârşitul în bazinul de înot din zona Dacia, marţi seara în…

11 ore ago

Gerald Simonis, candidat independent la Primăria Moșnița Nouă: “Banii comunității trebuie cheltuiți pentru nevoile oamenilor”

În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a…

11 ore ago