Primăria Timişoara

Consilierii locali au decis, Grădina Zoologică Timișoara rămâne spațiu închis publicului, inclusiv sub formă de parc de promenadă

Proiectul de redeschidere a Grădinii Zoologice Timișoara ca și parc fără animale, lansat de consilierul local Roxana Iliescu, nu a reușit să atragă voturile consilierilor locali. Doar șapte consilieri locali au decis că ar fi mai bine ca timișorenii să aibă la dispoziție un spațiu de plimbare, cu alei aranjate, atât timp cât Pădurea Verde va deveni parc… odată, sigur nu prea curând.

Grădina zoologică Timișoara s-a închis la începutul mandatului actualului primar și a rămas de atunci cu lacătul pus. Nici măcar cu mătura nu s-a mai dat pe acolo, spune Iliescu. Ea solicitase colegilor din consiliul local să aprobe redeschiderea, de la începutul lunii iunie a anului viitor a grădinii zoo, nu sub vechea formă, ci sub forma unui parc ”normal”, unde să se plimbe oamenii.

Proiectul nu a atras decât șapte voturi pro, mult mai puțin decât era necesar pentru ca proiectul să treacă. A ”ajutat” inclusiv primarul Fritz. El a descoperit că clădirile care sunt acolo nu sunt intabulate, așa cum se întâmpla cu clădirile devenite istorie pe malul Begăi. În acest caz nu a vorbit despre demolare.

.„Tocmai pentru că situația acolo și starea infrastructurii a fost atât de proastă, am luat decizia să închidem această grădina zoologică. Vă amintesc că acum câțiva ani, pe vremea administrației Robu, a murit un om în această grădină zoologică, într-o furtună, tocmai pentru că nici măcar în timpul în care primăria a administrat acest spațiu nu era atunci în stare să se asigure că copacii, în cazul acesta, sunt întreținuți corespunzător. Tocmai de aceea, pentru mine, cumva în calitatea celui care va trebui să dea cu subsemnatul dacă se întâmplă ceva acolo, orice fel de deschidere se poate face doar dacă avem sută la sută siguranță că nu facem acolo acum niște lucrări de mântuială, ci într-adevăr, acest spațiu este primitor și în siguranță. Și acest lucru nu se poate face cu câteva echipe de la Colterm, care vopsesc și mai pun un gard acolo. Sincer, nici nu știu de ce ar fi frumos acel lucru. Deci pentru orice fel de intervenție reală, acolo este nevoie de un proiect. Ca în multe locuri din Timișoara, acele clădiri care sunt acolo nu sunt intabulate, până la orice fel de autorizație”, a fost intervenția primarului în plen.

Roxana Iliescu spune că nu era de făcut prea mult pentru ca spațiul să redevină accesibil publicului. Lucrările necesare se puteau face de către oamenii din firmele primăriei.

„Am redat în mod explicit anumite lucrări care se impun a fi făcute în acel spațiu și care ulterior ar permite redeschiderea porților la propriu. Menționez faptul că cel puțin lucrările pe care le am prevăzut în anexă sunt lucrări care pot fi realizare cu societățile care pot fi realizate cu societățile aflate în subordinea Municipiului Timișoara. Am prevăzut, de exemplu, dezafectarea cuștilor de fier, a cuștilor de lemn. Asta în contextul în care și dacă ne-am propune și s-ar lua o decizie în sensul redeschiderii chiar a grădinii zoologice, într-o a doua etapă, sunt absolut convinsă că multe din cuștile și așezămintele de pe această locație mai mult ca sigur nu s-ar mai regăsi, pentru că sunt învechite și nu corespund noului concept de grădină zoologică la care s-ar putea eventual gândi administrația. Dacă se gândește, pentru că deocamdată nu avem vreo intenție foarte clară și nu avem un proiect foarte clar sensul ăsta”, a încercat Roxana Iliescu să își convingă colegii.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

9 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

10 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

10 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

11 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

11 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

14 ore ago