Politica

În timp ce angajarile la stat erau îngheţate, fostul director PSD al ITM Timiş Pavel Kasai şi-a angajat fiica în instituţie. Rolul unui primar PNL în matrapazlâc

Cu toate că angajarile la stat sunt îngheţate, fostul director PSD al ITM Timiş, Pavel Kasai, a reuşit să-şi angajeze fiica, Denisa Kasai, la instituţia pe care o conduce. Şi asta într-un timp record. Cum? Iniţial Denisa Kasai a dat concurs şi s-a angajat la Primăria Topolovăţu Mare, condusă de PNL-istul Ovidiu Doţa, pentru ca apoi Kasai tatăl să-i semneze transferul la ITM Timiş. Totul în doar patru zile, între 3 şi 7 august a.c.

În luna mai a.c., Guvernul a decis să îngheţe angajările la instituţiile de stat, ca o măsură de reducere a cheltuielilor bugetare. Evident că întreaga societate a primit cu braţele deschise această măsură, în condiţiile în care oricum aparatul administrativ este megastufos şi plin până la refuz de sinecurişti, pile şi rude ale politicienilor aflaţi la guvernare. Totuşi, s-a dat o portiţă la această Ordonanţă de Urgenţă, respectiv posturile unice, pe care se mai puteau face angajări. O portiţă care s-a făcut o ditamai Poarta Brandenburg. Pentru cine? Tot pentru neamurile, beizadelele şi amantele celor din PSD şi PNL, care s-au lăudat cu această măsură.

Un caz concret în acest sens îl avem la Timişoara, unde regăsim şi o frumoasă colaborare între PSD şi PNL. Astfel, pe 3 august a.c., o anume Denisa Kasai dă un concurs de angajare la Primăria Topolovăţu Mare, instituţie condusă de PNL-istul Ovidiu Doţa. Fiind foarte pregătită, trece cu brio concursul la care era singura candidată. A doua zi, pe 4 august, depune jurământul de funcţionar public. A treia zi, pe 5 august, Denisa Kasai raelizează că job-ul pentru care şi-a tocit coatele învăţând este prea mic pentru înaltele sale aspiraţii. Astfel că face o cerere de transfer la ITM Tiimiş. Imediat cererea este aprobată şi de primarul Doţa, care se pare că nu mai avea nevoie de acel post unic, şi de directorul PSD al ITM Timiş. Coaliţia funcţionează brici!

Astfel că, pe 7 august, Denisa Kasai ajunge angajată a ITM Timiş, mai exact inspector de muncă la Corpul de Control relaţii de muncă. Din toată această poveste mai lipseşte un “amănunt”. Directorul ITM care accepta transferul era la acea vreme Pavel Kasai. Şi nu este nicio coincidenţă de nume, este chiar tatăl Denisei. O reuniune de familie sub umbrela ITM. De menţionat că cererea de transfer a fost semnată chiar de Pavel Kasai, fiind un clar conflict de interese, potrivit legii. Mai mult, transferul s-a făcut cu puţin timp înainte ca Pavel Kasai să părăsească funcţia, lucru întâmplat pe 1 septembrie. Ce-i drept, acum este director adjunct al ITM Timiş. Dar a rămas bine-merci şi fiica în instituţie.

De altfel, Kasai a ieşit la pensie cu un an în urmă, dar mandatul i-a fost prelungit cu 12 luni, perioadă în care a încasat şi salariu şi pensie. Lucru cu care, evident, la nivel naţional, Marcel Ciolacu şi PSD îl combat la. Cel puţin din gură. La fel cum PSD este şi împotriva angajărilor trucate la instituţiile de stat.

Mai trebuie spus că metoda angajarii la primării şi apoi a transferului la o instituţie a stat este larg implementată în ultimele luni la Timişoara, dar nimeni nu vede şi nici nu spune.

Explicaţie foto: La Topul firmelor, angajata ITM Denisa Kasai a luat premiul pentru o firmă privată de familie.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

12 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

13 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

13 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

15 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

15 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

16 ore ago