Sport

Weekend excelent pentru scrimeri timișoreni

În acest weekend au avut loc trei competiții de scrimă, la care sportivii de la ACS Floreta Timișoara nu numai că au participat, dar au și cucerit cam tot ce se putea. Una dintre competițiile importante s-a desfășurat la Cluj, fiind vorba de Campionatul Național Speranțe – floreta U15, iar două internaționale desfășurate în Slovacia și Serbia.

Scrimerii de la ACS Floreta Timișoara au devenit campionii României U15 la floretă atât la baieţi cât și la fete. Astfel, echipa fetelor compusă din junioarele Alexandra Adoch, Maya Marișescu și Amalia Maciu a dispus în finala de echipă CSA Steaua Bucuresti cu 45 – 28, cucerind medalia de aur, iar echipa băieților compusă din juniorii Filip Efros, Alan Fey, Rareș Popescu și Rareș Vasilache a triumfat în fața celor de la CSM Corona Brașov cu scorul 45 – 30.

Adoch Alexandra a obținut medalia de aur la proba individuală în finala disputată cu colega ei Marișescu Maya care s-a clasat pe locul II, cucerind argintul iar la băieți, Filip Efros, sportivul de la ACS Floreta Timisoara, a câștigat locul trei la proba individuală băieți.

La Concursul Memorial Martinengo din Slovacia, Bratislava, Malekshahian Darius (18 ani) a ocupat locul 20.

De asemenesa Concursul Memorial Andrej Gardenin, Circuit European U14, de la Belgrad a fost câștigat de Giulia Levrone care a ocupat locul I, iar Maxim Clara a venit pe locul II.

Antrenorii clubului sportiv din Timișoara s-au declarat foarte mulțumiți de rezultatele obținute și de performanțele sportivilor din acest weekend. „Se vede munca depusă de tinerii scrimeri, se vede devotamentul și pasiunea cu care aceștia participă la toate competițiile. Sunt extrem de talentați, iar eforturile depuse la antrenamente se răsplătesc atunci când suntem pe podium. Felicitări tuturor câștigătorilor și nu in ultimul rând felicitări și celorlalți participanți”, spune Iulian Teacă, unul din antrenorii Asociației Club Sportiv Floreta Timișoara.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

33 de secunde ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

29 de minute ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

2 ore ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

3 ore ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago