Politica

Nominalizat de PNL Timiş la Primăria Timişoara, Nicolae Robu demască adversarii: „grup de interese (geo)politice-economice germano-austro-român”.

Proaspăt uns candidat de PNL Timiş pentru scaunul de primar al Timişoarei, Nicolae Robu afirmă că lupta care urmează nu e cu Dominic Fritz, ci cu un “puternic grup de interese (geo)politico-economice germano-austro-român”. Grup care ar sta în spatele “mercenarului” Fritz, “cu şcoală de aşa ceva”.

Nicolae Robu nu se lasă şi îşi duce bagajul cu teorii conspiraţioniste în PNL Timiş. La o zi după ce Biroul Politic Judeţean al PNL l-a desemnat candidat la Primăria Timişoara, Robu are o lungă postare pe pagina sa de Facebook, în care îşi prezintă lupta sa neobosită din ultimii trei ani cu “răul abătut asupra orașului”.

“CANDIDATURA MEA -APROBATĂ CU VOT UNANIM ÎN FORURILE DE CONDUCERE BPJ TIMIȘ ȘI BPL TIMIȘOARA (Trebuie spus aici că nu a fost şedinţă a BPL, ci a BPJ, nici măcar preşedintele PNL Timişoara, Cosmin Tabără, nerfiind prezent – n-a-)

Este un lucru deja știut că după pierderea alegerilor în 2020, am considerat că 22 de ani în cele mai înalte funcții de conducere universitare -Prorector și Rector- urmați de 8 ani ca Primar, ani de dedicare trup și suflet, de dăruire de viață din viața mea pentru onorarea asumărilor, mi-au fost de ajuns și e timpul să-mi văd și eu mai mult de viața mea privată, mândru de ce-am lăsat în urmă-mi, și în universitate și în oraș și profund împăcat.

Văzând însă, zi cu zi, că orașul a ajuns pe mâna unui individ nedemn de a-i fi în frunte, lipsit total de caracter și incapabil să facă față funcției și a unei șlehte acompaniatoare așișderea, cu toții cu cu totul alte interese decât cele ale comunității noastre, mi-am zis: eu nu pot asista pasiv la așa ceva! Prin urmare, ies la luptă și îmi depun candidatura pentru un nou mandat.

Am declarat public toate acestea, menționând că prima opțiune este să candidez din partea PNL, iar a doua, să o fac ca independent.

Ei bine, după aproape trei ani în care am dus de unul singur o luptă crâncenă împotriva răului abătut asupra orașului -singur e un fel de-a spune, cu un anumit înțeles doar, pentru că, de fapt, am avut mereu alături, pe Facebook, în diversele locuri în care am fost prezent: pe stradă, în supermarket-uri, în mall, etc, mulțime de timișoreni care mi-au adresat cuvinte de apreciere, m-au încurajat și și-au exprimat dorința ca eu să revin în funcția de Primar și am avut și am în continuare, desigur, două echipe de fani, tineri nemembri de partid, necunoscuți de mine anterior, care care m-au asistat cu un devotament nemaiîntâlnit de mine până acum în demersurile mele online-, mi s-a propus de către conducerea Filialei Timiș a PNL să facem din nou echipă împreună, eu din postura de candidat PNL.

Trecând peste tot ce a fost, în timp, negativ, în relațiile mele cu diverși colegi liberali, în condiții de reciprocitate, 𝐚𝐦 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐩𝐭𝐚𝐭, considerând că așa e înțelept, că a ne irosi în mize mărunte ar fi păgubos pentru toți și că benefică e doar acțiunea unită, cu ținte mize mari, precum câștigarea pe linie a alegerilor din 2024.

Ieri, 01.11.2023, reunite în ședință comună, Biroul Politic Local Timișoara și Biroul Politic Județean Timiș ale PNL au votat propunerea Președintelui PNL Timiș Alin Nica și Secretarului General PNL Timiș Dănuț Groza ca, date fiind rezultatele mai multor sondaje, ultimul din iunie-iulie 2023, subsemnatul să fiu desemnat candidat din partea PNL la funcția de Primar al Timișoarei. Propunerea a fost aprobată cu unanimitate de voturi.

Am mulțumit și mulțumesc colegilor pentru aprecierea și încrederea din spatele acestui vot și îi chem la muncă și la luptă!”, a csri Robu.

În final el arată cu cde Ocultă are de luptat acum înainte şi PNL Timiş, un grup geopolitic-economic germano-austro-român.

 Trebuie să conștientizăm că avem de luptat nu cu personajul nul Dominic Samuel Fritz, ci cu un puternic grup de interese (geo)politico-economice germano-austro-român ce se află în spatele lui, el fiind un simplu mercenar, cu școală de așa ceva, însă!  Împreună, noi, timișorenii care ținem la orașul nostru, cu toții, dincolo de ce ne desparte în diversitatea noastră, 𝐏𝐔𝐓𝐄𝐌 𝐅𝐀𝐂𝐄 𝐓𝐈𝐌𝐈𝐒̦𝐎𝐀𝐑𝐀 𝐃𝐈𝐍 𝐍𝐎𝐔 𝐂𝐄𝐀 𝐅𝐎𝐒𝐓 𝐒̦𝐈 𝐌𝐀𝐈 𝐌𝐔𝐋𝐓 𝐃𝐄𝐂𝐀̂𝐓 𝐀𝐓𝐀̂𝐓!”, a încheiat Robu.

Foto Facebook

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Surpriză pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Criștian Bușoi trimis să candideze la Dolj

Biroul Permanent Național al PNL a aprobat, în această seară, listele de candidați la alegerile…

4 ore ago

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara ediția a noua. Până duminică, în centru avem evenimente și concerte, dar și bucate alese/FOTO

Vineri, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție, cea cu numărul 9, a Zilelor Culturale…

5 ore ago

La Universitatea de Vest s-a deschis noul an universitar/FOTO

Cei mai noi studenți care au început perioada de studenție la Universitatea de Vest Timișoara…

5 ore ago

Casa de Cultură Timișoara confirmă, Ruga Bănățeană ”laică” are loc pe 6 octombrie

Organizatorii Rugii Bănățene a Timișoarei, cel puțin partea artistică revin și confirmă că acțiunile ”amânate”…

9 ore ago

Ridicarea noului stadion din Calea Buziașului a ajuns la un sfert din total/FOTO

Un sfert din lucrările la noul stadion din Calea Buziașului au fost finalizate.  Construcția avansează…

10 ore ago

“UVT Liberty Marathon” modifică, sâmbătă şi duminică, traseele mai multor linii STPT

În perioada 28 – 29 septembrie, între orele 05:00 – 18:00, va avea loc evenimentul…

13 ore ago