Nominalizat de PNL Timiş la Primăria Timişoara, Nicolae Robu demască adversarii: „grup de interese (geo)politice-economice germano-austro-român”.

Proaspăt uns candidat de PNL Timiş pentru scaunul de primar al Timişoarei, Nicolae Robu afirmă că lupta care urmează nu e cu Dominic Fritz, ci cu un “puternic grup de interese (geo)politico-economice germano-austro-român”. Grup care ar sta în spatele “mercenarului” Fritz, “cu şcoală de aşa ceva”.

Nicolae Robu nu se lasă şi îşi duce bagajul cu teorii conspiraţioniste în PNL Timiş. La o zi după ce Biroul Politic Judeţean al PNL l-a desemnat candidat la Primăria Timişoara, Robu are o lungă postare pe pagina sa de Facebook, în care îşi prezintă lupta sa neobosită din ultimii trei ani cu “răul abătut asupra orașului”.

“CANDIDATURA MEA -APROBATĂ CU VOT UNANIM ÎN FORURILE DE CONDUCERE BPJ TIMIȘ ȘI BPL TIMIȘOARA (Trebuie spus aici că nu a fost şedinţă a BPL, ci a BPJ, nici măcar preşedintele PNL Timişoara, Cosmin Tabără, nerfiind prezent – n-a-)

Este un lucru deja știut că după pierderea alegerilor în 2020, am considerat că 22 de ani în cele mai înalte funcții de conducere universitare -Prorector și Rector- urmați de 8 ani ca Primar, ani de dedicare trup și suflet, de dăruire de viață din viața mea pentru onorarea asumărilor, mi-au fost de ajuns și e timpul să-mi văd și eu mai mult de viața mea privată, mândru de ce-am lăsat în urmă-mi, și în universitate și în oraș și profund împăcat.

Văzând însă, zi cu zi, că orașul a ajuns pe mâna unui individ nedemn de a-i fi în frunte, lipsit total de caracter și incapabil să facă față funcției și a unei șlehte acompaniatoare așișderea, cu toții cu cu totul alte interese decât cele ale comunității noastre, mi-am zis: eu nu pot asista pasiv la așa ceva! Prin urmare, ies la luptă și îmi depun candidatura pentru un nou mandat.

Am declarat public toate acestea, menționând că prima opțiune este să candidez din partea PNL, iar a doua, să o fac ca independent.

Ei bine, după aproape trei ani în care am dus de unul singur o luptă crâncenă împotriva răului abătut asupra orașului -singur e un fel de-a spune, cu un anumit înțeles doar, pentru că, de fapt, am avut mereu alături, pe Facebook, în diversele locuri în care am fost prezent: pe stradă, în supermarket-uri, în mall, etc, mulțime de timișoreni care mi-au adresat cuvinte de apreciere, m-au încurajat și și-au exprimat dorința ca eu să revin în funcția de Primar și am avut și am în continuare, desigur, două echipe de fani, tineri nemembri de partid, necunoscuți de mine anterior, care care m-au asistat cu un devotament nemaiîntâlnit de mine până acum în demersurile mele online-, mi s-a propus de către conducerea Filialei Timiș a PNL să facem din nou echipă împreună, eu din postura de candidat PNL.

Trecând peste tot ce a fost, în timp, negativ, în relațiile mele cu diverși colegi liberali, în condiții de reciprocitate, 𝐚𝐦 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐩𝐭𝐚𝐭, considerând că așa e înțelept, că a ne irosi în mize mărunte ar fi păgubos pentru toți și că benefică e doar acțiunea unită, cu ținte mize mari, precum câștigarea pe linie a alegerilor din 2024.

Ieri, 01.11.2023, reunite în ședință comună, Biroul Politic Local Timișoara și Biroul Politic Județean Timiș ale PNL au votat propunerea Președintelui PNL Timiș Alin Nica și Secretarului General PNL Timiș Dănuț Groza ca, date fiind rezultatele mai multor sondaje, ultimul din iunie-iulie 2023, subsemnatul să fiu desemnat candidat din partea PNL la funcția de Primar al Timișoarei. Propunerea a fost aprobată cu unanimitate de voturi.

Am mulțumit și mulțumesc colegilor pentru aprecierea și încrederea din spatele acestui vot și îi chem la muncă și la luptă!”, a csri Robu.

În final el arată cu cde Ocultă are de luptat acum înainte şi PNL Timiş, un grup geopolitic-economic germano-austro-român.

 Trebuie să conștientizăm că avem de luptat nu cu personajul nul Dominic Samuel Fritz, ci cu un puternic grup de interese (geo)politico-economice germano-austro-român ce se află în spatele lui, el fiind un simplu mercenar, cu școală de așa ceva, însă!  Împreună, noi, timișorenii care ținem la orașul nostru, cu toții, dincolo de ce ne desparte în diversitatea noastră, 𝐏𝐔𝐓𝐄𝐌 𝐅𝐀𝐂𝐄 𝐓𝐈𝐌𝐈𝐒̦𝐎𝐀𝐑𝐀 𝐃𝐈𝐍 𝐍𝐎𝐔 𝐂𝐄𝐀 𝐅𝐎𝐒𝐓 𝐒̦𝐈 𝐌𝐀𝐈 𝐌𝐔𝐋𝐓 𝐃𝐄𝐂𝐀̂𝐓 𝐀𝐓𝐀̂𝐓!”, a încheiat Robu.

Foto Facebook

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

Costel a spus: (noiembrie 2nd, 2023 at 13:40 )

„Medicamente, medicamente, medicamente!!!!” Asta era replica pe vremea lui W.C.Tudor. In cazul acesta, cred ca mai trebuie adaugate „Medicamente, medicamente”. E incurabil…

Jack a spus: (noiembrie 2nd, 2023 at 13:50 )

Decat incapabilul de Fritz si bulangii lui, mai bine senilul de Robu. Desi Pnl putea gasi un candidat mai bun, Pirtea de exemplu.

ion a spus: (noiembrie 2nd, 2023 at 14:39 )

Jack numit si copy-paste.

Pentru cine bat clopotele, Robică? a spus: (noiembrie 2nd, 2023 at 15:02 )

Cât timp a dus aproape singur o luptă crâncenă cu răul, PNL-ul era nicăieri! Le mai tragi o copită, colateral. Dar și-o merită. Iar, dacă vei fi ales, și vei pleca la AUR și cu carnetul de partid nu numai cu discursul, și-o vor merita și mai mult!
Să vrei s-ajungi primar într-un oraș care-a fost până acum 105 ani al Imperiului, cu populație germanofonă, cu puternice rădăcini culturale germano-austriece, în prezent cu instituții ale Austriei și Germaniei, iar tu să te-apuci ca Bulă și să cânți monocord partitura „Ocultei”, înseamnă că ai ajuns degeaba la vârsta stăpânirii de sine. Iar dacă vrei să ocupi o demnitate publică fără să dai dovadă de nicio umbră de diplomație, înseamnă că îți faci anti-reclamă implicită.
Ideea de a te opri pentru a-ți comtempla mărețele realizări nu te-a vizitat niciodată. Aici chiar ești vopsit.
Și nu-l mai pastișa ca prostu’ fără imaginație pe Vadim-Tudor pentru că-i jenant să auzi un slogan asociind Timișoara și unul dintre cele mai murdare produse ale securism-naționalismului! Nimeni nu știe ce va fi, cum va fi Timișoara. Nici măcar cum vor fi România sau Europa. Vrei doar să mai dai o țeapă și să mai păcălești viața încă 4 ani. La tine te gândești, nu la Timișoara, nici măcar la PNL.

Un USR-ist a spus: (noiembrie 2nd, 2023 at 15:42 )

Jeckule, jeckule….

dan a spus: (noiembrie 2nd, 2023 at 16:56 )

NUuuu, nu avem nevoie de asa ceva. Robu nu e agreat de PNL central. Nu ne trebuie asa ceva. Cu el primar stagnam in cel mai bun caz. Oculta germano-austriaca ? Tu esti nebun ? Majoritatea investitiilor din TM sunt cu capital german mai nebunule.

bocsig a spus: (noiembrie 2nd, 2023 at 17:13 )

Tocmai ca PNL local nu l-a vrut, cum nu l-a vrut nici in 2020. Dar PNL central a cerut din nou sa fie Lae. De data asta vor mobiliza tot ce au, oameni, bani, pentru ca este cam singurul oras mare pe care il pot castiga fara sa se lupte cu PSD

Drag de Timisoara a spus: (noiembrie 2nd, 2023 at 17:27 )

Auzi Jack : daca nu-ti place Ftitz nu te obliga nimeni sa-l votezi pe Robu ( ai spus singur de nenumarate ori ca e depasit, senil, un esec, etc ). Voteaza frate pe candidatul AUR, PSD, PMP, ce vrei tu dar nu pe Robu. Ai ocazia sa faci un bine orasului tau, lasa orgoliile deoparte

Reos a spus: (noiembrie 2nd, 2023 at 17:48 )

Nu se găsește nimeni din apropiații veșnic neștiutorului și ultracinstitului să-l ajute cumva pînă nu vin ăia cu tenișii albi să-l ierte.

Tok-tok a spus: (noiembrie 3rd, 2023 at 13:51 )

Ultracinstitul Robu, obisnuit cu plagiatul, după ce- l plagiază ( 90%, plagiat ) tocmai pe Petru Rareș ( logo-ul României Mari), ne ameninta ca Timisoara va fi ce- a fost și mai mult decât atât! Dacă va fi Timisoara ce- a fost pe vremea celor 8 ani in care el a fost primar, tare rău am ajuns . Rau a ajuns și Robu cand vede viitorul Timișoarei la nivelul realizărilor făcute de el, iar el la 70 de ani reprezinta acest viitor (!). Cu acest tip de discurs poate sa între în partidul Sosoaca. Cred ca nici Haur nu- l primeste.

Uitucilor! a spus: (noiembrie 3rd, 2023 at 14:01 )

Robu a fost ales primar candidând din partea USL, adică psd+pnl. Situatia actuala seamănă cu aceea din 2012, doar ca alianta psd+pnl nu si- a dat un nume, dar ea guvernează. Concluzia este clara: ca sa nu câștige Fritz, cele doua partide își vor da mana la alegerile locale. Și, cum nici psd nu sta prea bine în TM, s- ar putea ca aceasta alianta sa fie agreata la centru.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

Cosmin Tabara

Cel mai probabil Cosmin Tabără va prelua din nou conducerea PNL Timişoara, după plecarea lui Cristian Buşoi

În urma “transferului” lui Cristian Buşoi pe lista Camerei Deputaţilor a PNL Dolj, funcţia de preşedinte interimar al PNL Timişoara rămâne vacantă. Potrivit unor surse din partid, funcţia va fi preluată de viceprimarul Timişoarei, Cosmin Tabără, cel care a fost de altfel înlocuit cu Buşoi în primăvara acestui an. Deoarece nu a acceptat locul III...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cel mai probabil Cosmin Tabără va prelua din nou conducerea PNL Timişoara, după plecarea lui Cristian Buşoi
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăviţa pierde pe teren propriu cu CSM Slatina, după un meci cu şase goluri, toate în repriza secundă

Singura echipă din Timiş din eşalonul secund al fotbalului românesc, CSC Dumbrăviţa, nu a reuşit, astăzi, să scoată niciun punct din partida cu CS Slatina, echipă cu pretenţii de play-off. A fost 2-4, după ce la un moment dat, dumbrăviţenii au sperat să întoarcă rezultatul de la 0-3. În minutul 69 al partidei de pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa pierde pe teren propriu cu CSM Slatina, după un  meci cu şase goluri, toate în repriza secundă
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Incursiune în istoria învăţământului timişorean. Gala aniversară ELITh – 100 de ani de excelență, inovație și impact global la Universitatea Politehnica/Foto

Universitatea Politehnica Timișoara a sărbătorit, vineri 27 septembrie, Gala aniversară ELITh – un moment unic în istoria instituției, dedicate aniversării a 100 de ani de la prima generație de absolvenți. Evenimentul a avut loc la Cinema Timiș, într-un cadru inovator, reunind Alumni UPT, personalități din diverse domenii, experți internaționali, membri ai comunității academice și studenți....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Incursiune în istoria învăţământului timişorean. Gala aniversară ELITh – 100 de ani de excelență, inovație și impact global la Universitatea Politehnica/Foto
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CRAFT

Firmele timișene invitate să afle despre beneficiile listării la bursă ca modalitate de dezvoltare și creștere a afacerii

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Bursa de Valori București (BVB), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României, organizează în data de 2 octombrie 2024, între orele 10.00 – 12.00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din B-dul Eroilor de la Tisa nr.22, Sala Banat (et.I), un eveniment complex de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele timișene invitate să afle despre beneficiile listării la bursă ca modalitate de dezvoltare și creștere a afacerii

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Singura echipă din Timiş din eşalonul secund al fotbalului românesc, CSC Dumbrăviţa, nu a reuşit, astăzi, să scoată niciun punct din partida cu CS Slatina, echipă cu pretenţii de play-off. A fost 2-4, după ce la un moment dat, dumbrăviţenii au sperat să întoarcă rezultatul de la 0-3. În minutul 69 al partidei de pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa pierde pe teren propriu cu CSM Slatina, după un  meci cu şase goluri, toate în repriza secundă
În urma “transferului” lui Cristian Buşoi pe lista Camerei Deputaţilor a PNL Dolj, funcţia de preşedinte interimar al PNL Timişoara rămâne vacantă. Potrivit unor surse din partid, funcţia va fi preluată de viceprimarul Timişoarei, Cosmin Tabără, cel care a fost de altfel înlocuit cu Buşoi în primăvara acestui an. Deoarece nu a acceptat locul III...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cel mai probabil Cosmin Tabără va prelua din nou conducerea PNL Timişoara, după plecarea lui Cristian Buşoi
Universitatea Politehnica Timișoara a sărbătorit, vineri 27 septembrie, Gala aniversară ELITh – un moment unic în istoria instituției, dedicate aniversării a 100 de ani de la prima generație de absolvenți. Evenimentul a avut loc la Cinema Timiș, într-un cadru inovator, reunind Alumni UPT, personalități din diverse domenii, experți internaționali, membri ai comunității academice și studenți....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Incursiune în istoria învăţământului timişorean. Gala aniversară ELITh – 100 de ani de excelență, inovație și impact global la Universitatea Politehnica/Foto
Meșteșugari autentici vin, săptămâna viitoare, la Timișoara pentru a participa la o nouă ediție, cea cu numărul 24, a Târgului Meșterilor Populari. Evenimentul are loc și e organizat de Muzeul Satului Bănățean, între 4 și 6 octombrie. Evenimentul este organizat anual și este dedicat tradițiilor și artei meșteșugărești autentice din România. Ediția din acest an...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cei mai buni meșteșugari vin la Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean, la Târgul Meșterilor Populari
Marți, 1 octombrie, la Penitenciarul Timișoara începe un nu an școlar pentru 96 de deținuți. Şcolarizarea reprezintă o activitate fundamentală pentru reintegrarea social a persoanelor private de libertate. În penitenciar, şcolarizarea este integrată în sistemul naţional de învăţământ, astfel încât la punerea în libertate persoanele care au suferit o condamnare să-şi poată continua studiile fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deținuții de la Popa Șapcă încep școala. Aproape 100 de persoane vor face carte
Sâmbătă, 12 octombrie, începând cu orele 14:00 în Piața Unirii se va da startul ediţiei din acest an a Retro Paradei Toamnei, eveniment unde sunt aşteptate peste 100 de vehicule mai vechi de 30 de ani. Precum în fiecare an, Retro Parada Toamnei semnalizează sfârşitul sezonului expoziţional retro. Eveniment nelipsit din calendarele Retromobil Club Romania,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Retro Parada Toamnei închide pe 12 octombrie, la Timişoara, sezonul expoziţional retro
Campusul Universității Politehnica Timișoara s-a animat vineri, 27 septembrie 2024, încă de dimineață, cu ocazia festivității de deschidere a anului universitar 2024- 2025. Desfășurată sub genericul „StartUPT – Bun venit în Universul Politehnicii!”.  Prin acest eveniment conducerea instituției, facultățile și ligile studențești, alături de partenerii din mediul economic, au dorit să ofere atât celor din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mii de studenți pe stadionul Știința, la StartUPT. Festivitate de deschidere vibrantă la Universitatea Politehnica Timișoara/Foto
Biroul Permanent Național al PNL a aprobat, în această seară, listele de candidați la alegerile parlamentare din mai multe județe, printre care și listele votate de BPJ în Timiș. Marea surpriză este faptul că președintele interimar al PNL Timișoara, Cristian Bușoi, a fost trimis să candideze pe locul doi la Camera Deputaților în județul Dolj,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Criștian Bușoi trimis să candideze la Dolj
Vineri, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție, cea cu numărul 9, a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara. Organizatorii îi așteaptă pe timișoreni cu un program plin de evenimente, prezentări și concerte. Evenimentele principale au loc în Piața Victoriei și Piața Libertății.  Organizator este asociația Bastionul-Varbastya, aceasta a pregătit un program variat, de la concerte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zilele Culturale Maghiare din Timișoara ediția a noua. Până duminică, în centru avem evenimente și concerte, dar și bucate alese/FOTO
Top