Administratie

O grădiniță din zona ultracentrală a Timișoarei, la un pas de evacuare. Primăria propune mutarea grupelor și … exproprierea

Copiii care învață la Grădinița numărul 19, care își desfășoară activitatea într-o clădire de lângă Parcul Copiilor, sunt la un singur pas de evacuare. Deocamdată operațiunea a fost amânată, dar numai până în luna ianuarie. Primăria spune că are soluții… parțiale.

Problema acelei grădinițe nu este una nouă, proprietarul care a recuperat acea clădire nu s-a înțeles cu primăria și acum dorește evacuarea grădiniței. De cealaltă parte și municipalitatea a cam rămas în urmă cu chiria. Executorul e deja la ușa grădiniței, dar, împreună cu proprietarul, au acceptat să aștepte vacanța pentru ca unitatea educațională să fie scoasă din incintă.

În cadrul ședinței de plen de marți, conducerii primăriei i s-a cerut să găsească o soluție pentru ca micuții să poată merge mai departe la grădiniță. Ruben Lațcău, viceprimar, rămas să ofere răspunsuri, primarul Fritz fiind răpus medical de gripă, spune că ceva soluții ar fi. Două grupe să fie duse la altă grădiniță, pe strada Iordan, alta pe Pestalozzi. Interesant, el vorbește despre expropiere.

În momentul de față, cel mai facil este ca pe strada Iordan, unde avem acea extensie, să se mute două grupe. iar una să fie redirecționată la grădinița de pe strada Pestalozzi. Noi am fost în discuții cu proprietarul, ne-am oferit chiar și să cumpărăm clădirea. Din păcate, pozițiile proprietarului au fost oscilante și contradictorii . În cazul de față, noi, consiliul local, ne putem asuma și o expropriere”, a declarat Lațcău.

Chiria acolo e neplătită de ceva vreme, iar proprietarul, la negocieri, a cerut mai mulți bani chiar și decât se stabilise prin evaluare.

Chiria nu e neplătită de un an și jumătate. La finalul anului trecut, în noiembrie parcă, am închis ce era de plătit. Dar, la negocierea directă a existat o creștere a prețului, dacă nu mă înșel, chiar peste prețul stabilit de evaluator, un preț foarte mare. și apoi a venit cu ideea că vrea să vândă. Se stabilise că proprietarul își asume și niște reparații la imobil, lucru pe care nu l-a respectat niciodată”, a spus și Tabără.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

31 de minute ago

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

O oră ago

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

2 ore ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

2 ore ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

4 ore ago