Politica

PSD pregătește un proiect de hotărâre și cere un plen extraordinar pentru demiterea lui Proteasa/UPDATE + VIDEO

Ședința comisiilor reunite a Consiliului Județean Timiș a debutat în forță, luni dimineața, subiectul fiind demiterea lui Alexandru Proteasa din funcția de vicepreședinte al CJ Timiș, așa cum anunțaseră consilierii județeni PSD Timiș, ca urmare a unor acuzații de corupție. Consilierii locali ai PSD și cel acuzat s-au certat, Proteasa a solicitat depunerea unui proiect de hotărâre în acest sens.

De aici s-a ajuns la contre, unul dintre consilierii județeni PSD a spus că poate se va depune un proiect direct la plen, fără a se mai depune la dezbatere în comisii. Proteasa a solicitat lămurirea legalității unei asemenea decizii, iar secretarul CJT a anunțat că acest lucru nu este posibil, pentru că un proiect trebuie în prealabil discutat în comisii. În aceste condiții, probabil că deja se știa dinainte că se va întâmpla așa, liderul consilierilor PSD de la consiliul județean, Alexandru Iovescu, a anunțat că proiectul va fi depus pentru dezbatere la finalul ședinței de plen de luni, cerând în același timp și convocarea unei ședințe de plen extraordinare pentru votarea unei hotărâri în acest sens.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, se vor strânge semnături și pentru aceasta, a mai anunțat Alexandru Iovescu.

UPDATE

Circul legat de demiterea lui Proteasa a continuat și la debutul ședinței de plen. Odată începută, aceasta s-a bucurat de prezența unor tineri social-democrați, care s-au plasat în locurile superioare ale sălii de ședință, cu bannere cu texte care îl acuzau din nou pe vicepreședinte. În contrapartidă, tineri liberali au afișat în spatele consilierilor, un alt banner, cu mesaje legate de ”sinecuri” ale celor de la PSD.

Lucrurile s-au ”încălzit”, până la urmă Alexandru Proteasa a prezentat o serie de informații legate de proiectul Centrului de legume-fructe, spunând că pentru acea investiție licitația și semnarea contractului au avut în mandatul precedent, când instituția era condusă de reprezentantul PSD, Călin Dobra. În plus, dirigintele de șantier al proiectului ar fi socrul lui Alfred Simonis.

V-am spus de atunci că invit toate grupurile politice să vă prezint toate documentele care stau la baza investiției, la felul în care a fost realizat acel reportaj. Au venit colegii de la USR, colegii de la REPER, colegii de la Pro România. Știți cât le-a luat să studieze documentul? Exact cinci minute. Sunt convins că acei consilieri județeni, cu experiența domnului Bădina, a domnului Sorincău, care au o vastă experiență în spate, dacă ar fi stat cinci minute, la fel cum au stat și ceilalți colegi să se uite pe niște documente, din care reiese foarte clar. Nu coordonez această investiție, contractul a fost semnat de domnul Dobra, în timpul mandatului PSD, după o licitație făcută în mandatul PSD. Această firmă, Taiv, nu a câștigat un alt contract pe timpul mandatului nostru, acolo există un diriginte de șantier, contractat extern, care a aprobat toate actele acelui centru de legume-fructe. Și, ca o coincidență, acel diriginte de șantier, care a semnat toate recepțiile, este nimeni altul decât socrul lui Simonis”, a declarat Proteasa.

Ulterior, lucrurile s-au amplificat și mai mult, iar, la solicitarea lui Proteasa, în plen a fost proiectat un clip cu discuția dintre Alexandru Proteasa și Gerald Simonis, fratele lui Alfred Simonis, în care cei doi se ceartă și acolo apar acele amenințări cu plângere penală și cu ”bătaie pe stradă”, de care vicepreședintele CJT vorbea săptămâna trecută. Vedeți acest clip mai jos.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăviţa pierde pe teren propriu cu CSM Slatina, după un meci cu şase goluri, toate în repriza secundă

Singura echipă din Timiş din eşalonul secund al fotbalului românesc, CSC Dumbrăviţa, nu a reuşit,…

16 ore ago

Cel mai probabil Cosmin Tabără va prelua din nou conducerea PNL Timişoara, după plecarea lui Cristian Buşoi

În urma “transferului” lui Cristian Buşoi pe lista Camerei Deputaţilor a PNL Dolj, funcţia de…

17 ore ago

Incursiune în istoria învăţământului timişorean. Gala aniversară ELITh – 100 de ani de excelență, inovație și impact global la Universitatea Politehnica/Foto

Universitatea Politehnica Timișoara a sărbătorit, vineri 27 septembrie, Gala aniversară ELITh – un moment unic…

17 ore ago

Cei mai buni meșteșugari vin la Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean, la Târgul Meșterilor Populari

Meșteșugari autentici vin, săptămâna viitoare, la Timișoara pentru a participa la o nouă ediție, cea…

17 ore ago

Deținuții de la Popa Șapcă încep școala. Aproape 100 de persoane vor face carte

Marți, 1 octombrie, la Penitenciarul Timișoara începe un nu an școlar pentru 96 de deținuți.…

17 ore ago

Festivalul Ceaunelor se mută duminică la Giarmata Vii

Duminică, 29 septembrie de la ora 14, la Giarmata Vii va avea loc a doua…

18 ore ago