Politica

Conducerea PNL Timiș nu vede existența unor probleme cu primarii ”rebeli”

Conducerea rămasă pe funcție la PNL Timiș după puciul eșuat lamentabil din interiorul filialei spune că nu are nicio problemă cu primarii care au fost ”rebeli”. Am discutat cu fiecare și continuăm discuțiile, nu sunt probleme așa de mari, spune Dănuț Groza, secretarul general al organizației județene.

Mai mult, Alin Nica, președintele PNL Timiș, susține că nu ar fi fost, de fapt, niciodată, probleme, că acestea sunt doar în mintea celor care au vrut să destabilizeze partidul. În partidul liberal nu ar fi bine dacă ar fi unanimitate, e normal să fie și alte păreri, spune el

”Probleme nu au fost nici înainte. Decât în mintea unora care voiau să destabilizeze situația din partid. Voturile sunt mai puține decât cel de anul trecut. Ar fi necaracteristic să fie unanimitate, nu ar mai fi PNL. Dezbaterea și discuția de idei, de a spune în față că nu sunt de acord cu tine e normală aici. Ne vom lupta până la capăt pentru această libertate pe car eam câștigat-o la Timișoara în 1989”, spune Nica.

El apreciază nemulțumirile exprimate de cei care nu au votat cu Nica la întâlnirea cu Nicolae Ciucă ca fiind… rezolvabile. Nu vor pleca din partid primarii, spre alte partide, spune șeful PNL Timiș.

Nu sunt nemulțumirile atât de grave ca să facă un asemenea gest. Nu s-a pus problema ca noi să plecăm acum un an de zile, când am fost în conflict, decât dacă eram excluși. Noi nu ne-am gândit să trecem la alt partid. Veți vedea în săptămânile viitoare și alte personalități care vor veni alături de noi”, a declarat Nica.

Dănuț Groza, secretarul general, admite că sunt nemulțumiți, dar se discută cu ei pentru a se rezolva toate problemele.

Evident că sunt primari nemulțumiți, dar nu atât de mari nemulțumiri încât să nu le putem corecta. Trebuie să discutăm, experiența ne-a demonstrat că există un flux de primari între partide la fiecare alegeri. Noi ne dorim ca cei de la noi să nu plece, niciun primar. În urma unor discuții se pot rezolva problemele ridicate. Nu cred că e realistă o estimare, acum, mai sunt zece luni, despre câți ar putea pleca. Listele cu candidați le facem în februarie – martie, stabilim listele de consilieri locali și județeni”, a spus Groza.

El a infirmat și faptul că renunță la o nouă candidatură la funcția de primari la Sânnicolau Mare. De asemenea, el spune că nu vor mai avea loc din nou ”parașutări” de persoane de la București, impuse pe listele PNL din Timiș

Nu îmi doresc post de parlamentar. S-a tot spus că eu îmi doresc să devin parlamentar, că Alin Nica vrea senator. Nu va fi așa, voi candida din nou la funcția de parlamentar. (…)Trebuie să ne gândim și în acest an (n.r. la asemenea impuneri de candidați), promisiunile de la București sunt că nu vor exista astfel de situații. Acest lucru ni s-a promis că nu se va întâmpla. Promovarea trebuie să fie pe criterii de implicare și competență. Cei care nu au muncit în partid pot avea semne de întrebare”, a mai spus Groza.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

3 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

3 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

5 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

5 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

6 ore ago