Social

Descoperirea Timișoarei prin programul de Treasure Hunt a fost un succes/Foto

Tinerii cu vârsta între 14 și 20 de ani au putut descoperi Timișoara prin intermediul unor acțiuni de tip Treasure Hunt, desfășurate în oraș. Asociația CDPP – Centrul pentru Dezvoltare Personală și Profesională a desfășurat în anul 2023 o serie de activități de acest tip, care au vizat promovarea patrimoniului cultural din Timișoara.

Activitățile au fost dedicate elevilor, dar și studenților cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani, și au făcut parte din proiectul Descoperim prin Treasure Hunt

Proiectul a reușit să promoveze, prin intermediul metodei non-formale Treasure Hunt, educația în ceea ce privește istoria și patrimoniul cultural din Timișoara.

Organizatorii au pregătit pentru participanți materiale în care prezintă 10 locații din oraș, iar tinerii au aflat traseul pe care trebuie să meargă pe baza indiciilor. Peste 120 de persoane au luat parte la aceste evenimente interactive.

Un astfel de Treasure Hunt a durat între 2 și 3 ore, în funcție de cât de bine s-a descurcat fiecare echipă. Evenimentele au adresat și un mix de elemente de escape room, treasure hunt și explorare urbană care au pus participanții în postura unor personaje principale într-un scenariu atent construit, cu scopul de a prezenta patrimoniul cultural într-un mod cât mai interactiv.

Cei 120 de participanți au parcurs un total de 400 de kilometri, explorând 10 obiective culturale din Timișoara. Cu ajutorul unui material de prezentare, aceștia au explorat orașul într-un mod interactiv, contribuind astfel la consolidarea cunoștințelor lor despre istorie și patrimoniu.

Proiectul „Descoperim prin Treasure Hunt” a generat un impact semnificativ, ajungând la 10.106 de persoane. Această cifră reflectă nu doar vizualizări, ci și expunerea extinsă către un public divers.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural.

Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.

CDPP – Centrul pentru Dezvoltare Personală și Profesională are ca scop principal dezvoltarea continuă, personală, academică, culturală și profesională a persoanelor de toate vârstele (elevi, studenți, tineri, adulți etc.). Misiunea centrului este aduce o completare sistemului educațional formal abordând o perspectivă nouă, unică și diferită astfel încât să sprijine dezvoltarea persoanelor, atât pe plan personal, cât și profesional, prin realizarea de sesiuni de formare, activități și programe non-formale.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Emblematica trupă Cargo va cânta la Buziaş, în weekend-ul următor , la “Aero West Bike Fest”

În weekend-ul următor, timp de două zile, la Buziaş va avea loc festivalul „Aero West…

O oră ago

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

17 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

19 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

22 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

22 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

23 de ore ago