Klaus Vaterland

În lupta pentru Primăria Timișoara, Nicolae Robu va avea părul cel mai lung

PSD Timiș trece și el prin mari dileme, de vreme ce lunilea astea ar cam trebui și dânșii să-și stabilească candidatul pentru Primăria Timișoara. Categoric, ar trebui ei să-și stabilească și alesul pentru Consiliul Județean Timiș, dar acolo e o treabă mult mai complicată și care dă dureri de cap președintelui Alfred Simonis. Pentru primăria municipală însă o soluție convenabilă ar fi duduia Roxana Iliescu, tot mai activă în a observa ce nu merge bine în această urbe, ceea ce nu este deloc rău. Scopul pentru care va candida dumneaei este unul nobil, dar și puțin încurcat: onorabilitatea filialei Timiș după numărarea voturilor într-o cursă cu Dominic Fritz și Nicolae Robu în care nu va avea nicio șansă.

La PSD de multe ori nu este ceea ce pare: că Roxana Iliescu lovește strașnic în imaginea primarului Dominic Fritz pentru ca Nicolae Robu să câștige el mandatul pus în joc. Ce interes ar avea PSD condus de Alfred Simonis să ajute PNL-ul privit ca un dușman în Timiș? Cu atât mai mult cu cât știe din studii sociologice de sertar că Alin Nica l-a acceptat pe Nicolae Robu candidat al liberalilor tocmai pentru că s-a constatat că aceasta ar veni la pachet cu voturi suplimentare pentru candidatul Alin Nica la consiliul Județean Timiș. Unde este, de fapt, și bătaia peștelui pentru PNL.

Iar dacă dai în Dominic Fritz, unii alegători vor merge pe schema votului util și nu neapărat se va alege PSD cu acel vot pentru o domnișoară harnică și luptătoare, autoarea criticilor. Dominic Fritz s-a cam stabilizat pe un electorat al său. E mai greu să-i oferi acestui electorat alternativa Robu și astfel să-i scazi șansele candidatului USR. În schimb, tot ce mai apare în lista de candidați până la anul va simți nevoia să critice actuala conducere a primăriei, adică se vor încadra pe culoarul pe care fuge și Nicolae Robu. Firește că nu toate voturile lui Robu se vor pierde astfel, dar dacă cineva va pierde, acela este fiul Bocsigului, „neobositul” și „fanaticul muncii”.

De pildă, ultima critică a duduii Iliescu a fost pe subiectul transport local. Este cât se poate de clar că transportul local în Timișoara este la ani lumină distanță de situația de a merge uns. Numai că a critica că municipalitatea subvenționează cu 95% din bugetul SPTP când Nicolae Robu își dorea la un moment dat chiar gratuitatea 100%, atunci vei vedea că problema ori nu are rezolvare rapidă și ușoară, ori soluția minune o are doar Roxana Iliescu și nu vrea să o spună până nu va fi aleasă primar. Iar dacă nu va fi aleasă, vă dați seama câtă frustrare se adună în noi că un consilier local nu spune ce știe pentru binele comunității din care face parte?

La anul povestea va fi despre Dominic Fritz și Nicolae Robu. Va mai fi despre Alin Nica și Alfred Simonis, chiar dacă în locul acestuia din urmă va candida medicul Dorel Săndesc, o ipoteză SF, ca un mare efort de ATI politic pentru resuscitarea lui Simonis în organigrama superioară a PSD. Despre asta va fi vorba, nu despre Roxana Iliescu, PSD sau binele alegătorului, iar pentru asta sunt de vină tocmai PSD și PNL, partidele care s-au opus cu îndârjire la propunerile USR și nu numai de modificare a legilor electorale în sensul alegerii primarului în două tururi de scrutin. Însă și cu legea modificată, afacerea electorală de la anul tot masculină ar fi fost, iar părul cel  mai lung ar fi tot pe capul lui Nicolae Robu. Doamne, câte are omul ăsta pe cap!

Share
Published by
Eugen Sasu
Tags: nicolae robu

Recent Posts

Elena Lasconi este noul preşedinte al USR şi va intra în cursa pentru Palatul Cotroceni

Elena Lasconi a câștigat, încă din primul tur, alegerile interne pentru funcția de președinte al…

58 de minute ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

O oră ago

Maxagro și USVT au lansat un parteneriat pentru susținerea învățământului dual

Compania Maxagro și Universitatea pentru Științele Vieții Timișoara au anunțat un nou parteneriat privind învățământul…

O oră ago

Anunţ TIMPARK

TIMPARK TIMISOARA, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Timiș,…

3 ore ago

Colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela, a județului Timiș. Începe cea de-a treia campanie trimestrială organizată de RETIM și ADID Timiș în 2024

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială de colectare a deșeurile voluminoase.…

3 ore ago

Centrul de Proiecte Timișoara va putea acorda finanțări multianuale pentru cultură, o premieră pentru administrațiile din România

Primăria Timișoara va fi prima din țară care va putea să acorde finanțări multianuale pentru…

3 ore ago