Administratie

Sorin Grindeanu: Proiectul autostrăzii Timișoara – Moravița va avea documentația finalizată în primăvară

Documentația pentru realizarea autostrăzii care va lega Timișoara de Serbia, pe la Moravița, va fi gata în această primăvară, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Tot în domeniul infrastructurii rutiere, drumul expres care va lega Arad de Oradea va avea documentația gata în ianuarie, a mai spus acesta.

Cele două proiecte au nevoie de sprijinul primului ministru, spune Grindeanu.

Maxim într-o lună se termină documentația și se va scoate pe partea română drumul expres Arad-Oradea și în primăvara aceasta se va termina Timișoara-Moravița. Dar și pentru a continua investiția e nevoie să deblocăm ceva și asta poate să o facă prim-ministrul României”, a declarat Sorin Grindeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

El a catalogat decizia guvernului Cioloș de a ignora drumul dintre Timișoara și Belgrad ca fiind o greșeală, una pentru a cărei reparare se lucrează de ani de zile.

”O greșeală pe care Guvernul României a făcut-o în 2016. În 2016 a fost un accident, prim-ministru vreun an, domnul Cioloș, care a făcut o ședință de guvern la Timișoara. Eram președinte de consiliul județean în acea perioadă și am ținut, am găzduit acea ședință de guvern comună româno-sârbă. Prim-ministrul din partea Serbiei era actualul președinte Vučić care a venit – eu l-am luat de la aeroport – cu o prioritate în infrastructură, drum expres care să lege Belgrad de Timișoara. Răspunsul părții române a fost următorul: pentru România nu este o prioritate. Şi există martori. Nu vă spun aceste lucruri că presa din acea perioadă, dacă vă veți uita în arhive o să vedeți că s-a spus acest lucru. În urmă cu un an de zile am reușit să deblocăm acest lucru și am reușit, dacă vă aduceți aminte, la Timișoara să semnez eu împreună cu omologul sârb, memorandumul prin care noi să putem să începem investiția. În primăvara acestui an se va scoate la licitație Timișoara-Moravița. Trebuie să se continue și în Serbia, iar pentru aceasta, și știu că în primăvara acestui an se va întâmpla acest lucru, vom merge împreună să deblocăm toate aceste investiții”, a mai spus Grindeanu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Accident mortal în Timiş. Lipsa de experienţă a unui tânăr de 19 ani a dus la moartea unei fete de 17 ani

Un tânăr, în vârstă de 19 de ani, a condus un autoturism pe DN 59…

29 de minute ago

Candidează românește

Nu ne trebuie multe sondaje de opinie să ne dăm seama că Dominic Fritz și…

2 ore ago

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

2 ore ago

Trafic închis, în această săptămână, pe strada Răsăritului

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că că pe Str. Răsăritului (tronson cuprins între Str.…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 13 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 13.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

13 ore ago