Politica

USR Timiş: Alin Nica cumpără susținerea în partid pe banii timișenilor

USR Timiş îl acuză pe Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, că a folosit banii instituţiei pentru a-şi consolida poziţia în PNL. Cei din USR arată că localitţile conduse de primari PNL sau care au anunţat că vor trece la PNL au primit mult mai mulţi bani decât restul UAT-urilor.

După PSD Timiş, şi cei din USR Timiş reclamă modul în care s-a făcut împărţirea banilor la Consiliul Judeţean pentru unităţile administrariv-teritoriale, respective strict pe criteriu politic.

“Faptul că Alin Nica se ceartă de o bună bucată de timp cu toată lumea nu mai e o noutate. S-a certat cu Nicolae Robu încă de dinainte de 2020, l-a marginalizat în partid, ca mai apoi să îl readucă din disperare pentru a-l nominaliza candidat la Primăria Timișoara, s-a certat cu Dominic Fritz, cu Alfred Simonis, cu Marilen Pirtea și proprii primari din partid. Acum a găsit soluția pentru a-și întări poziția în PNL, cumpără susținere cu banii timișenilor”, transmite USR Timiş printr-un comunicat de presă.

USR-iştii amintesc că plenul de luni al CJ Timiș a fost votat un proiect care împarte sumele defalcate din TVA și fondul la dispoziția CJT pentru unitățile administrativ-teritoriale pe anul 2023.

“Pe de-o parte, din sumele defalcate din TVA doar 37 de localități au primit fonduri, toate acestea fiind conduse de primari PNL, susținători ai lui Alin Nica, plus 3 primari din PRO România și PMP care și-au anunțat deja susținerea pentru Alin Nica. Pe de alta parte, din sumele din fondul la dispoziția Consiliului Județean pentru unitățile administrativ teritoriale din județul Timiș, 66 de UAT-uri au primit fonduri, și aici făcându-se mari diferențe între primăriile susținătorilor lui Alin Nica și celelalte primării”, se continuă în comunicat

În total, în medie, primăriile susținătorilor lui Nica au primit aproximativ 90 mii de lei, iar cele ale oponenților, undeva la 10 mii de lei, arată cei din USR.

„PNL nu mai are nicio rușine în Timiș de a-și arăta adevăratele moravuri în fața alegătorilor. Suntem dezamăgiți de decăderea PNL atât la nivel național, cât și la nivel local, dar suntem siguri că timișenii văd acest lucru și îi vor taxa la alegerile de anul viitor.”, a declarat Vlad Șendroiu, liderul consilierilor județeni USR Timiș.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Elena Lasconi intră în competiţia pentru preşedinţia USR. Dominic Fritz s-a retras din cursă

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, i-a anunțat pe un grup intern pe colegii săi de partid…

5 ore ago

Au băut bine, apoi şi-au băgat prietenii în spital, după ce au făcut accidente

Două accidente asemănătoare, în care au fost implicaţi şoferi care au băut zdravăn, apoi s-au…

6 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei

În zilele următoare se va efectua spălarea rețelei de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare…

6 ore ago

CJ Timiș vrea instalarea de panouri solare pentru energie pe noua clădire a Direcției de Asistență Socială din Lugoj

În prima ședință de plen de după lupta electorală de duminică, consilierii județeni timișeni au…

9 ore ago

La Pasajul Solventul a fost finalizată rampa specială, destinată amplasării viitorului cheson

Constructorul care se ocupă cu realizarea pasajului Solventul a reușit să mai bifeze o nouă…

10 ore ago

Un timişorean s-a impus în etapa naţională de Super Rally

Pilotul timişorean Leo Borlovan, la bordul unui monopost Funyo, a obţinut cel mai bun timp…

11 ore ago